Contrele dintre Consiliul Județean Cluj și Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj continuă. Pentru că la ultima întâlnire ce a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean Cluj s-a lăsat cu scandal între cele două părți, la cererea lui Alin Tișe s-a realizat o vizită în teren în urma căreia s-au trasat mai multe nereguli privind investiția de la noua pistă.
Reprezentanții Consiliului Județean Cluj susțin că pista nouă a aeroportului și platforma APRON 4, care i-au costat pe clujeni aproape 50 milioane de euro, prezintă degradări / deteriorări inadmisibile încă din perioada de garanție
Conducerea Aeroportului este responsabilă pentru recepția ilegală făcută în trecut cât și pentru neluarea măsurilor care se impuneau încă din perioada de garanție, pentru remedierea defecțiunilor din prezent. 50 de milioane de euro din bugetul Consiliului Județean Cluj pentru lucrări care sunt deja deteriorate încă din perioada de garanție. Pentru aceasta vor răspunde civil și penal cei responsabili. De asemenea, s-a constatat că amplasamentul platformei de garare avioane, etapa a 2-a, avea pietrișul excavat (furat) la adâncime de 2-3 m. Din incinta aeroportului s-a furat și valorificat pietrișul excavat (atașăm imagini și nota de constatare). Prin aceasta s-a prejudiciat bugetul public, terenul fiind proprietatea publică a județului Cluj. CJ Cluj a solicitat în instanță asigurare de dovezi și constatare la fața locului prin biroul unui executor judecătoresc în vederea formulării de plângeri penale și civile. Platforma de garare, etapa 1, nu este terminată nici în prezent conform contractului cu constructorul și a proiectului. Recepția acesteia s-a făcut ilegal în absența CJ Cluj ca proprietar dar și a ISC. Preluarea acestei platforme de la constructor s-a făcut ilegal, prejudiciind bugetul public. Folosirea acestei platforme de către aeroport este ilegală întrucât niciodată Consiliul Județean, ca proprietar, nu a predat-o către Aeroport. Pentru aceasta CJ Cluj a formulat acțiuni în instanță urmând ca apoi să formuleze plângere penală. Cu privire la defecțiunile, deteriorările inadmisibile constatate la pista noua și la APRON 4 – Consiliul Județean va demara procedura legală în vederea stabilirii legalității și va întreprinde toate măsurile necesare care se impun, situația fiind inadmisibilă și extrem de gravă! Conducerea Aeroportului va răspunde pentru starea în care se găsește acum pista și platforma alături de constructorul care a efectuat lucrări ilegale. Preluarea acestor obiective în patrimoniul județului nu va fi făcută până când aceste lucrări nu vor fi conforme cu proiectele aferente și corespunzătoare, în prezent, din punct de vedere tehnic. Atașam imagini concludente de la fața locului, cu mențiunea că, din cauza zborurilor, s-au parcurs la pas doar 500 m din totalul pistei de 2190 m, a transmis Consiliul Județean printr-un comunicat.
În ce privește vizita la amplasamentul obiectivelor de investiții la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj de către reprezentanții Consiliului Județean Cluj, reprezentanții aeroportului au transmis de asemenea un comunicat prin care au explicat:
Ca urmare a solicitării venite din partea președintelui Consiliului Județean Cluj de efectuare a unei vizite pe amplasamentul obiectivului de investiții pistă de decolare-aterizare și suprafețele de mișcare aferente, precum și a obiectivului platformă de staționare aeronave și suprafețe de handling aferente, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a manifestat toată deschiderea pentru organizarea vizitei solicitate. Astfel, vizita a început la ora 11.00 și la ea au participat președintele, cei doi vicepreședinți și aparatul de specialitate al Consiliului Județean Cluj, o parte a consilierilor județeni, precum și reprezentanții Aeroportului. În cadrul acesteia, a fost vizitat amplasamentul pistei de decolare-aterizare, a suprafețelor de mișcare aferente, precum și noile lucrări care se desfășoară la obiectivul de investiții „Platformă de staționare aeronave și suprafețe de handling aferente”. Menționăm că obiectivul de investiții „Pistă de decolare-aterizare de 3500m Etapa I și suprafețe de mișcare aferente la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca” a fost expertizat tehnic la solicitarea Consiliului Județean Cluj, imediat după terminarea lucrărilor, în anul 2013, expertiză care a atestat conformitatea și calitatea lucrărilor efectuate. Pista de decolare-aterizare a Aeroportului îndeplinește toate condițiile de desfășurare a activității de trafic aerian în condiții de siguranță și securitate, fiind certificată de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (A.A.C.R.). De asemenea, la toate acestea se adaugă și aprecierile pozitive primite din partea tuturor companiilor aeriene care efectuează zboruri pe Aeroportul Internațional Cluj.