Ciolos a acceptat demisia lui Patriciu Achimas Cadariu si preia conducerea ministerului Sanatatii

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Dacian CiolosMinistrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu a demisionat, astazi din functie dupa scandalul privind dezinfectantii diluati din spitale si modul in care a gestionat ministerul toata aceasta problema. Premierul, Dacian Ciolos devine interimar si preia conducerea ministerului. 

„Am acceptat astazi demisia domnului ministru Patriciu Achimas Cadariu care mi-a fost inaintata in cursul acestei zile. In perioada urmatoare voi inainta presedintelui Iohannis o propunere pentru functia de ministru al Sanatatii”, informeaza Guvernul.

Tot conform reprezentantilor Guvernului, Prim-ministrul Dacian Ciolos a convenit, împreună cu președintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătății pentru a coordona direct și a asigura continuitatea măsurilor necesare în sectorul de sănătate.

Totodată, astăzi, 9 mai, a avut loc o primă reuniune a grupului de lucru al premierului pentru elaborarea Planului tactic din sistemul de sănătate. La întâlnirea convocată de prim-ministrul Dacian Ciolos au participat secretarii de stat ai Ministerului Sănătății, reprezentanți ai Cancelariei și coordonatori ai principalelor instituții de cercetare din sănătate, cadre didactice, coordonatori ai ONG-urilor de profil, experți și consultanți din sectorul medical. Grupul va contribui, printr-un mecanism ad hoc de consultare, la elaborarea măsurilor pe termen scurt și mediu pentru creșterea siguranței în sectorul medical și a unor măsuri strategice de reformă. Pe termen scurt, va fi abordată problema infecțiilor intraspitalicești și se va analiza abordarea administrativă actuală, în vederea realizării modificărilor necesare (ordine de ministru, HG, modificări legislative) pentru un mai bun control profilactic al domeniului. Pe termen mediu, pornind de la documentele de analiză și strategiile de sistem deja elaborate, grupul va contribui la constituirea unui cadru de reformă reală în sectorul de sănătate.

Toate aceste propuneri se vor centraliza la nivelul Cancelariei premierului până la începutul lunii iunie. Următoarea întalnire a grupului va avea loc în cursul zilei de joi, 12 mai. Toți cei prezenți la această primă reuniune au susținut că este momentul pentru a aduce în dezbatere publică situația reală a sectorului medical  și de a căuta soluții la probleme neglijate de ani de zile, care au agravat și subminat încrederea în capacitatea sistemului medical de a pune pacientul pe primul loc.

Principala preocupare este sanatatea pacientilor. Nu cred ca trebuie sa fie trasi intr-un joc in care sa li se induca panica pentru ca e singurul sistem pe care il avem si cunosc pacientii si marea majoritate nu isi permit sa plece din tara. Nu putem discuta despre analize facute in laboratoare autorizate. Au fost mai multe interpretari ale declaratiei mele, nu am publicat lista spitalelor din prisma anchetei procurorilor, a spus Patriciu Achimas Cadariu intr-o conferinta de presa.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj