Cineaștii din Transilvania sunt așteptați la The Pitch Premiul: 5.000 de euro pentru un scurtmetraj

Afis_The PitchShortsTV, platforma internațională dedicată scurtmetrajelor, și Festivalul Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie, Cluj-Napoca) relansează The Pitch. Concursul dedicat tinerilor cinaști din Transilvania se află la a doua ediție și oferă un premiu de 5.000 de euro celei mai bune idei de scurtmetraj.

The Pitch se află de peste cinci ani în programul multor festivaluri internaționale de film, inclusiv celde la Cannes. Pentru al doilea an consecutiv, TIFF se alătură inițiativei, oferindu-le cineaștilor șansa de a-și prezenta ideea următorului lor scurtmetraj în fața unui juriu format din experți internaționali.

Cel mai bun proiect va primi o finanțare de 5.000 de euro pentru producția filmului, care ar putea fi distribuit ulterior și pe canalul ShortsTV în întreaga lume.

Concursul este dedicat exclusiv cineaștilor din regiune, eligibili fiind cei originari sau rezidenți din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sălaj și Sibiu. Pentru a fi admiși în concurs, candidații trebuie să fi regizat sau produs deja cel puțin un film scurt. De asemenea, bugetul proiectului depus trebuie să fie mai mic de 10.000 de euro, iar durata maximă de 40 de minute. În cazul în care proiectul câștigător nu va fi realizat în decurs de un an, finanțarea va fi retrasă.

The Pitch_2016_foto Chris NemesTinerii cineaști sunt invitați să se înscrie până pe 14 mai 2016, ora 23.59 (CET). Aplicațiile primite pe adresa pitch@shorts.tv vor fi analizate până pe 19 mai, când ShortsTV va anunța cei 10 candidați selectați.

Concursul va avea două runde: pe 2 iunie, cei 10 candidați vor avea la dispoziție 1 minut pentru a-și prezenta (în limba engleză) ideea de scurtmetraj, reprezentanții TIFF și ShortsTV luând în considerare și proiectele deja realizate. Dintre ei, vor fi aleși cei 5 finaliști, care vor fi invitați apoi să- și prezinte ideile în fața juriului format din experți internaționali, pe 4 iunie. Marele câștigător va fi premiat cu o finanțare de 5.000 de euro pentru producția filmului său.

Regulamentul integral este disponibil pe http://tiff.ro/the-pitch/regulament, iar termenii și condițiile pentru participarea la competiția The Pitch pot fi găsite pe www.shorts.tv.

ShortsTV este canalul global dedicat scurtmetrajelor. Cu cea mai mare colecție de filme scurte din lume în portofoliu – disponibile pe TV, online și în cinematografe – ShortsTV aduce publicului cele mai bune scurtmetraje de acțiune, animație și documentar, incluzând scurtmetraje premiate sau cu nume celebre în distribuție. În România, există în rețelele Telekom România și NextGen.

***

The Pitch 2016_foto_Chris Nemes_2Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerului Culturii și Identității Naționale, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Cluj,

Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene

Prezentat de: Staropramen

Sponsor Principal: Raiffeisen Bank

Partener Principal: Mastercard

Mașina oficială: Mercedes-Benz

Sponsori: HBO, MOL România, Tenaris Silcotub, Avon, Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, McDonald’s, Aegon, Noumax, Nikon, CSI Romania, Electroglobal, Sykes, Farmec, PMA Invest, Promelek, Vel Pitar, Lecom, Agressione, SDL, Ax Perpetuum Partener Logistic Oficial: DHL

Co-producători: TVR, TVR Cluj

Parteneri media: TV5 Monde, Shorts TV, Europa FM, Zile și Nopți, Cinemagia, Cineuropa, Glamour, VIVA!, Unica, Psychologies, Business Review, Cinemap, Vice, Decât o Revistă, Radio România Cultural, Film New Europe, News.ro, A List Magazine, Observator Cultural, Life.ro, LiterNet, Urban.ro, Muzzix.ro,  AaRC.ro, Umblat.ro

Parteneri media locali: Transilvania Reporter, Sinteza, Radio Cluj, Monitorul de Cluj, Erdely Naplo, Kronika, Infotrafic, I Love Cluj, Transindex, Filmtett, I Like Cluj

Partener de monitorizare: mediaTRUST

Articole Noi