Cine va construi noul pod Traian? Licitaţia pentru execuţia Podului Traian a fost adjudecată

pod traian
Foto: Eugen Olariu

Asocierea SC Doralex/Rhid Epito/A Hid Epito a fost declarată câştigătoarea licitaţiei organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru executarea podului peste râul Someşul Mic pe strada Traian cu o ofertă financiară de 5.886.229,06 lei (valoarea estimată a lucrării a fost de 6.726.631 lei).

La licitaţia de execuţie a mai participat firma SC Diferit SRL, a cărei ofertă financiară a fost de 6.546.309,6 lei. Alte două firme care au fost interesate de această licitaţie, SC Dacia Faber SRL şi SC ARL Cluj SA, au prezentat oferte neconforme caietului de sarcini.

În urma adjudecării licitaţiei, a fost depusă o contestaţie de către firma SC Diferit SRL, care se află în analiză la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor.

Termenul de realizare al podului este de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Proiectul tehnic al Podului Traian a fost realizat de Expert Proiect 2002 SRL şi prevede executarea a 4 benzi de circulaţie rutieră (de 3,50 metri, câte două pe fiecare sens), 2 piste de biciclete şi 2 trotuare.

 

Articole Noi