În 22 mai 1992, la o conferință din Nairobi, Organizația Națiunilor Unite a adoptat textul Convenției privind Diversitatea Biologică (Convention on Biological Diversity). Începând cu anul 2001, data de 22 mai a devenit astfel Ziua Internațională pentru Diversitate Biologică, fiind sărbătorită în fiecare an prin manifestări expoziționale dedicate acestei aniversări.
Cercul de BioArtă Cluj-Napoca (USAMV Cluj-Napoca și UAD) propune și anul acesta un workshop exploratoriu însoțit de o expoziție multisenzorială și interactivă, în cadrul celei de-a IX-a ediții a evenimentului.
Va fi o întâlnire informală a științelor horticole și a artelor, cu dezbateri libere și neconvenționale, un magazin al cercetării, explorării și informării științifice și curiozități. Reuniunea va reprezenta și un dialog despre ce înseamnă cercetarea în artă și în știință, despre posibilitatea documentării științifice prin studiul operelor de artă, despre rolul artelor în cercetarea științifică horticolă, artă botanică, sunetul naturii, peisaj și urbanism și, nu în ultimul rând, despre o nouă metodă didactică propusă de Cercul de BioArtă Cluj-Napoca.
Evenimentul va avea loc în 22 mai, între orele 9.00 – 19.00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din incinta USAMV Cluj-Napoca.
Organizatori sunt Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate și Conservare, Facultatea de Horticultură, USAMV Cluj-Napoca și Departamentul de Ceramică, sticlă și metal (UAD), iar coordonatorii sunt Prof. univ. dr. Corina Cătană (USAMV) și Conf. univ. dr. Marius Silviu Georgescu (UAD). În programul manifestării se vor putea vedea terarii, instalații, kusamono, fotografii, se vor oferi informații despre inginerie, arta plastică și fun-science, iar studenții și cadrele didactice de la ambele universități vor putea vizita GrădinaBotanică din campusul USAMV Cluj-Napoca.