sâmbătă, mai 21, 2022

Centura ocolitoare Turda-Câmpia Turzii – certificatul de urbanism, emis.

Ia-ți imediat biletul cu reducere!

Folosește codul CLUJ24H10 și beneficiază de reducerea pentru participarea la TEDxCluj - Choices care va avea loc pe 4 iunie 2022.

Centura ocolitoare Turda-Câmpia Turzii -Consiliul Județean Cluj e emis certificatul de urbanism necesar pregătirii documentației de urbanism pentru proiect.

Proiectul de investiții pentru care s-a emis certificatul de urbanism este intitulat: „Coridor strategic integrat de mobilitate urbană axa sudică Turda-Câmpia Turzii”.

Centura ocolitoare Turda-Câmpia Turzii.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: 

„Încă de la momentul asocierii cu municipiile Turda și Câmpia Turzii, am reiterat suportul Consiliului Județean în materializarea acestei investiții.

Este o investiție cu beneficii importante pentru întreg județul.

După finalizarea centurii, potențialul economic și investițional al părții de sud a județului va fi mai bine pus în valoare.

Întreaga zonă va deveni astfel mult mai accesibilă și atractivă”.

În acest moment, în lipsa unei variante ocolitoare, circulația rutieră în perimetrul municipiilor Turda și Câmpia Turzii se desfășoară cu dificultate.

Asta, urmare a traficului de tranzit, în special cel greu, care e deosebit de intens.

Din acest motiv, au loc ambuteiaje frecvente care afectează atât calitatea vieții și a aerului, cât și mobilitatea urbană.

Concret, viitoarea centură ocolitoare Turda-Câmpia Turzii va avea rolul de a asigura fluxul de circulație din partea de sud a celor două municipii către Autostrada A3.

Fără a fi nevoie de tranzitarea zonelor centrale ale acestora.

Traseul coridorului integrat de mobilitate, în lungime totală de 19,3 km, se va desfășura pe teritoriul a trei unități administrativ-teritoriale.

Mai exact, Turda, Câmpia Turzii și Mihai Viteazu, acesta acoperind atât drumuri și străzi existente, cât și terenuri agricole și zone industriale.

Amintim faptul că, există încheiat un Acord de asociere între Județul Cluj și municipiile Turda și Câmpia Turzii.

Prin acesta, Consiliul Județean Cluj și-a asumat bugetarea elaborării documentațiilor tehnico-economice și de urbanism pentru obiectivul de investiții.

Citește mai multe despre activitatea Consiliului Județean Cluj în ”Administrație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Noi