Centrul de ecarisaj din Cluj-Napoca a fost extins cu 60 de boxe pentru câini

BocAstăzi s-a semnat recepţia lucrărilor de modernizare de la Centrul de Ecarisaj. Licitaţia pentru extinderea Centrului de Ecarisaj a avut loc în 29 ianuarie 2014, iar SC Hidroconfectii Metal Impex SRL a fost declarată câştigătoarea acesteia.

Valoarea lucrărilor a fost de 261.286,95  lei fără TVA (faţă de suma de 345.000 lei, cât a fost alocată  prin HCL 3/2014). Lucrările au început 11 februarie 2014 şi s-au finalizat în 11 iunie 2014.

S-a realizat extinderea zonei boxelor de la clădirea nouă, cu încă 60 de boxe pentru câini de talie mare. Noua construcţie a fost realizată în prelungirea celei existente. Noile boxe au acelasi aspect si s-a utilizat acelasi tip de materiale de constructii, iar aici urmează să fie aduşi viitorii câini comunitari care vor fi capturaţi.

Înaintea lucrărilor de modernizare, Centrul de Ecarisaj avea o capacitate de 140 de locuri, iar în prezent, cu cele 60 de boxe nou construite, se ajunge la capacitatea de 200 de locuri pentru caini, proiectate conform standardelor europene. Centrul mai deţine, pe lângă aceste locuri, 10 boxe pentru carantină şi 10 boxe izolator.

Centrul de ecarisaj a fost dat în folosinţă în anul 2010, fiind executat de catre S.C. Transilvania Constructii S.A., funcţionând într-o clădire modernă, în care administraţia centrului, cabinetul veterinar, sala de operaţii şi toate celelalte funcţiuni necesare pentru buna desfăşurare  a activităţii.

Extinderea s-a facut în regim de înălţime parter, pe fundaţii din beton armat, structura metalică, acoperiş din panouri termoizolante. În plus faţă de clădirea iniţială, s-a acoperit cu acoperiş din tablă spaţiile exterioare de mişcare, aflate în prelungirea boxelor.

Suprafaţa utilă totală este de 439,69 mp., din care coridor 61,90 mp., un număr de 60 de boxe fiecare de câte 2,27 mp. având în prelungire cele 60 de spatii de mişcare, fiecare avand 4,04 mp.

Situaţia câinilor de la Centrul de Ecarisaj pe anul 2014

 138 – câini existenţi în Centru

331 – câini capturaţi

278 – câini adoptaţi

0  – eutanasieri

Costurile de întreţinere a câinilor se ridică la suma de 3,2 lei/zi (hrană, curăţenie şi apă).

adapost caini adapost caini 1 adapost caini 4 adapost caini 2 adapost caini 3adapost caini 7

1 COMENTARIU

  1. Mincinoșilor! RUȘINE!
    Acolo mor „natural” – adică de foame și boli, în cel mai bun caz, zeci de câini lunar, după ce stau cu lunile în închisoarea aia. Întrebați voluntarii care trec pe acolo cum se „adoptă” – se adoptă datul în cap!
    Și cu dezbaterea „publică” de azi despre noul regulament al câinilor cu stăpân cum e?! Publică, dar să nu știe nimeni! Avem un primar nesimțit, care spune orice ca să închidă gura presei sau a cetățenilor, iar apoi tot cum dorește domnia lui face!

Comentariile sunt închise.

Articole Noi