Cel mai bun fundraiser din România lucrează la Habitat for Humanity Cluj

Genoveva Ghiuri la Gala Oameni pentru Oameni_02Managerul  de dezvoltare resurse al Habitat for Humanity Cluj,  Genoveva Ghiuri,  a câștigat joi seară premiul  pentru cel  mai bun profesionist în domeniul strângerii  de fonduri pentru ONG-uri, la Gala „Oameni pentru Oameni”, ediția a XI-a. Evenimentul premiază români a căror generozitate a schimbat vieți.

Premiul pentru cel mai bun profesionist se oferă pentru activitatea din ianuarie 2013 până în septembrie  2014,  timp  în  care  Genoveva  Ghiuri  a mobilizat  1,5  milioane  de  lei  pentru construcția comunității  Habitat  din Jucu și  cheltuielile complementare, unde până în iunie 2015 se vor construi 15 locuințe pentru familii cu venituri mici.

La acordarea premiului, s-a luat în considerare și modul în care Genoveva Ghiuri a implicat comunitatea  locală  în  construcția  caselor.  Astfel,  Habitat  for Humanity a  încheiat  14  noi parteneriate cu companii locale și a avut, pentru al doilea an la rând, mai mulți voluntari locali, aproximativ 300, decât cei din echipe internaționale, în număr de 65.

„Un fundraiser este profesionist atunci când are alături de el o echipă de profesionişti. Acest premiu este rezultatul muncii unei echipe care crede cu adevărat că o locuință decentă este cea mai profundă schimbare pe care o putem aduce în viața unei familii. Dedicăm premiul sutelor de clujeni care au spus «DA» invitației noastre de a voluntaria, de a dona și a ne susține prin direct debit, pentru a construi locuințe destinate familiilor în nevoie. Mulțumim companiilor locale care înțeleg nevoile comunității și sprijină proiectele sustenabile, ale cărorefecte durează decenii întregi, așa cum este proiectul de construcție al Habitat for Humanity Cluj”, spune Genoveva Ghiuri.

Genoveva Ghiuri la Gala Oameni pentru OameniHabitat for Humanity construiește locuințe pentru familii cu venituri mici, în sistem non-profit. Organizația se bazează pe munca voluntarilor și donații financiare sau materiale din partea companiilor și persoanelor fizice, pentru a construi locuințe simple, dar decente, la un cost cât mai mic. Locuințele sunt ulterior vândute în rate fără dobândă și fără profit către familiile beneficiare, astfel încât o familie ajunge să plătească aprox. 30% din venitul lunar net, sub costul unei chirii. Mai mult, sumele care se întorc în organizație sunt folosite la ridicarea unor noi case, asigurând sustenabilitatea programului pe termen lung. Practic, fiecare donație făcută către Habitat for Humanity Cluj este un dar care continuă să producă efecte ani la rând.

Companiile pot sprijini asociația prin sponsorizări în bani sau materiale, dar și prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit datorat statului, la finalul fiecărui an. De asemenea, persoanele fizice pot ajuta ca voluntari, prin donații ocazionale sau donații fixe lunare, direct din contul bancar, prin sistemul debit direct. Gala „Oameni pentru Oameni” premiază anual actele filantropice care au cel mai mare impact în comunitate și este organizată de Asociația pentru Relații Comunitare și Camera de Comerț Americană  în  România.  Sunt  recunoscute  faptele  generoase  ale persoanelor  şi companiilor, precum și inovaţia şi profesionalismul în domeniul strângerii de fonduri. În cei 11 ani de existență a Galei, au fost nominalizate peste 1.000 de persoane şi instituţii, iar suma totală a donațiilor a crescut de la 4 milioane de euro în 2003 la 14,8 milioane în 2014.

Articole Noi