Cei 4 consilieri judeţeni cer transparenţă în desemnarea managerilor societăților, regiilor și instituțiilor subordonate CJ Cluj

Consiliu Judetean clujCel mai nou grup de consilieri judeţeni format la nivelul Consiliului Judeţean Cluj printr-un protocol semnat, este format din patru consilieri judeţeni. Aceştia cer prin intermediul unui comunicat de presă „mai multă transparență în desemnarea managerilor societăților, regiilor și instituțiilor subordonate Consiliului Județean Cluj”.

Cei doi ani și jumătate scurși de la alegerile locale din 2012 au arătat că unii dintre managerii societăților, regiilor și instituțiilor subordonate Consiliului Județean au avut performanțe notabile, iar alții nu. Pentru că este vorba de banul public, managerii trebuie să înțeleagă faptul că datoria lor principală este aceea de a face profit. Cei care nu reușesc acest lucru trebuie să plece și să lase locul altora. Noi, ca administratori publici, suntem cei care avem responsabilitatea atât pentru cheltuirea banului public într-un mod corect și transparent, dar și răspunderea față de angajații acestor entități, precum și față de familiile lor. Avem unii directori ale căror rezultate financiare sunt dezastruoase. Dacă nu sunt în stare să aibă rezultate mai bune, trebuie să își prezinte demisia. Nu se pot juca cu banul public. Executivul Consiliului Județean trebuie să analizeze cu foarte mare atenție rezultatele financiare pentru 2014 ale entităților care au pierderi. Acolo unde managerii nu au rezultate pozitive, Executivul Consiliului Județean trebuie să ia măsurile legale pentru destituirea lor și înlocuirea acestora cu un management performant. În acest context, cerem ca, de acum încolo, audierile care vor avea loc pentru desemnarea noilor manageri să fie publice, indiferent dacă mandatele lor se încheie la termen sau nu. Fiecare cetățean plătitor de taxe și impozite al județului Cluj trebuie să aibă posibilitatea să poată adresa întrebări celor care îi reprezintă interesele, se arată în comunicatul transmis de Rareş Rusu, consilier judeţean PMP.

Vă reamintim că recent, Rareş Rusu, Andreea Morar, Eugen Druta şi Axente Husar şi-au dat mâna şi au semnat un protocol de colaborare. Rămâne însă de văzut dacă Cei 4 consilieri judeţeni vor colabora în beneficiul cetăţenilor sau vor vota în asentimentul unor entităţi politice.

Articole Noi