”CARMEN” a strălucit sâmbătă, 27 iunie, în Piața Unirii

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

13Opera a coborât în stradă în fața a mii de spectatori impresionați!

Sâmbătă, 27 iunie, Cetatea clujeană a fost martora impresionată a unui eveniment cultural-artistic fără precedent: Opera Națională Română din Cluj-Napoca a ieșit în stradă pentru a monta, în premieră în aer liber,  Spectacolul-eveniment ”CARMEN”, de Georges Bizet.

       Spectacolul desfășurat sub clar de lună, începând cu ora 20:00, în Piața Unirii,a pus în scenă cea mai grandioasă și memorabilă reprezentație a acestei stagiuni, ce a fost realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Local Clujși în parteneriat cu Asociația Culturală PRO Transilvania. Evenimentul de o dimensiune și desfășurare de forțe impresionante a avut menirea de a încheia în înaltă ținută artistică Stagiunea 2014 – 2015, oferindu-le clujenilor oportunitatea de a i se alătura în această sărbătoare muzicală printr-un spectacol strălucitor, plasat în inima comunității locale și dedicat tuturor. Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii care a colorat cerul Cetății clujene și inimile tuturor celor prezenți.

Capodopera lui Georges Bizet, ”Carmen”, o creație lirică de un farmec aparte, pe partituri îndrăgite la nivel universal, a adus în fața unui public de peste 5.000 de persoane ce pulsau la unison în Piața Unirii din Cluj, un spectacol seducător și efervescent cu adieri spaniole și spirit liber de gitan. Evenimentul a reușit să creeze o sinergie de emoții care pendulau între public, scenă și spatele ”cortinei”, acolo unde magia era creată de un personal artistic și organizatoric de peste 200 de persoane dornice să dăruiască artă.

6 5 4

Reprezentația unică s-a bucurat de o distribuție remarcabilă de solişti și invitați speciali: soprana Narcisa Brumar, tenorul Sergiu Coltan și baritonul Zoltan Nagy,cor, orchestră și balet, cărora li s-au alăturat zeci de figuranţi entuziasmați că au primit încă o dată șansa de a fi actori în fața unui public de mii de spectatori.

 Trecătorii care au tranzitat Piața Unirii și principalele artere clujene în zilele premergătoare evenimentului au avut șansa de a-i surprinde pe aceștia în ample acțiuni de promovare și repetiții, la care au fost invitați în mod special reprezentații presei, pentru a surprinde în exclusivitate primele sclipiri lirice ale reprezentației.

3 2 25

        Spectacolul-eveniment ”CARMEN” continuă, astfel, tradiția ieșirilor în stradă ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, alături de dorința interacțiunii directe cu publicul larg. Ambele stau sub ediga deja renumitului proiect ”Opera pentru Cetate”, care a creat și legendarul spectacol ”Aida”, în vara anului 2014,  alături de manifestări artistice precum Concertele și Recitalurile susținute cu ocaziaZilelor Clujului și alte evenimente realizate în locații alternative, care au reunit la unison muzical întregul oraș.

        Distribuția completă a spectacolului de sâmbătă, 27 iunie, i-a inclus pe soliștii:Iulia Merca (Carmen), Cristian Mogoșan (Don José), Zoltan Nagy – invitat (Escamillo), Narcisa Brumar – invitată (Micaȅla), Daniela Tricu, Liliana Neciu, Bogdan Nistor, Sergiu Coltan – invitat, Simonfi Sandor și Cristian Hodrea,acompaniați de soliștii balerini Gabriela Sima, Dorina Lucaciu, Adelina Filipaș, Mircea Barițchi și Valentin Mihăilă.Orchestra se va afla sub bagheta dirijorului Adrian Morar,  evenimentul bucurându-se și de prezența Corului de copii ”Junior VIP”, aflat sub conducerea muzicală a dirijoarei Anca Mona Mariaș. Emil Strugarusemnează regia artistică a spectacolului.

24 22 21

         La finalul unei Stagiuni provocatoare dar remarcabile, Opera Națională Română din Cluj-Napoca dorește să le mulțumească Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Local Cluj, precum și Asociației PRO Transilvania, pentru sprijinul şi implicarea sincere și constante arătate instituţiei noastre şi proiectului ”CARMEN”, în particular. Această reușită reprezintă dovada unui efort comun susținut, plin de entuziasm și speranță!

         Miile de aplauze necontenite din seara ”Carmen” ne fac să privim cu recunoștință înspre publicul nostru veșnic cald și fidel, promițându-le bucuria unui nou Spectacol-eveniment realizat în aer liber, programat pentru vara anului 2016:”NABUCCO” – o nouă sclipire lirică de neuitat!

20 19 18

16 1513

12 11 10

9 8 7

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj