O tănâră a ajuns în spital după ce o bucată de ornament de pe cladirea fostului hotel Continental s-a desprins şi a căzut în capul tinerei. La scurt timp, tot în centrul Clujului alte bucaţi din clădirile vechi şi deteriorate au cazut şi din fericire nu a rănit pe nimeni. Primăria Cluj-Napoca a dormit până acum, n-a văzut cum arată clădirile din cetrul oraşului pentru a începe demersurile mecesare remedierii acestei probleme. Astăzi se gândeşte că totuşi ar fi cazul să mişte un degeţel şi ne spune că Primăria muncipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” și Comisia Zonală pentru Protecția Monumentelor au demarat o acțiune preventivă de verificare și înlăturare a tuturor elementelor decorative și de construcție ale imobilelor deteriorate din centrul istoric al municipiului.
Scopul acțiunii este de a oferi siguranță cetățenilor, în condițiile în care toți proprietarii acestor imobile au fost deja somați cu privire la obligațiile legale pe care le au de a demara lucrări de reabilitare a fațadelor imobilelor pe care le dețin, dar, din diferite motive nu au făcut încă demersurile fizice de reabilitare.
Menționăm că toate costurile pentru intervențiile de urgență în vederea înlăturării elementelor care pot prezenta risc de desprindere și pot cauza accidente vor fi acoperite de către autoritățile publice, costurile de reabilitare efectivă a imobilelor revenind, conform legii proprietarilor acestora.
„Doresc ca prin această acțiune să ne asigurăm că viața cetățenilor din municipiu nu este pusă în pericol, iar proprietarii care nu vor proceda la refațadizarea imobilelor și întreținerea clădirilor conform obigațiilor legale, vor suporta rigorile legii”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.