Buget 2020: Primăria îmbunătățește facilitățile pentru elevi cu privire la transportul în comun.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
Sursă foto: /www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni
Sursă foto: /www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/

Un nou proiect ce vizează măsuri pentru îmbunătățirea transportului elevilor în municipiu este supus dezbateriii publice și poate fi consultat pe website-ul Primăriei Cluj Napoca: https://bit.ly/2QZYEXS

Prin noile politici publice, propunem ca în locul gratuității oferite elevilor lunar la transportul urban pe cate 2 linii de transport public, elevii să beneficieze în Cluj-Napoca de un număr de 120 călătorii în fiecare lună, indiferent de linia pe care sunt utilizate. Conform propunerii, o călătorie este valabilă o oră, indiferent de numărul mijloacelor de transport utilizate. După finalizarea etapelor necesare, abonamentele pentru elevi subvenționate pe una sau două linii de transport în comun vor fi înlocuite cu abonamente de 120 de călătorii pe lună, începând cu luna martie.

Proiectul prevede ca abonamentele de călătorie care se eliberează pe perioada unui an şcolar să fie încărcate pe carduri de ticketing. Noul regulament va avea ca efect reducerea birocrației în școli, simplificând procesul de acordare a gratuității la transport în comun pentru elevi.
De asemenea, urmărim să încurajăm tinerii să utilizeze transportul în comun în tot orașul, astfel încât să realizeze beneficiile și importanța mijloacelor de transport urban alternative mașinii.

Acest proiect – la fel ca în cazul proiectului ce vizează îmbunătățirea transportului public pentru studenți în municipiul Cluj-Napoca – are la bază rezultatele analizelor Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca realizate prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) și Divizia de inovare (Centrul Cultural Clujean), alături de CTP – Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Acest tip de măsuri vine în completarea investițiilor realizate de municipalitate și CTP Cluj-Napoca pentru modernizarea flotei de transport public, atingerea obiectivului de a avea un oraș cu transport public 100% electric, ecologic, dar și a unor măsuri precum benzi dedicate transportului în comun, optimizarea orarelor de transport, extinderea liniilor de transport în comun la nivelul municipiului și zonei metropolitane.
Clujenii interesați pot transmite până la data de 29 ianuarie sesizările, observațiile, punctele de vedere cu privire la acest proiect, la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj