Bogdan Dumitrache și Iulia Lumânare, invitați speciali la Cinemateca TIFF din ianuarie

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Afis_ProrocaAvanpremiera celui mai recent film semnat de regizorul Constantin Popescu, „Pororoca”, și o seară specială dedicată regizorului grec Yorgos Lanthimos vor umple serile de joi dedicate Cinematecii TIFF la Cinema Victoria, pentru a doua jumătate a lunii ianuarie.

Joi 18 ianuarie, 19.00
Avanpremieră: Pororoca (2017)
Invitați speciali Bogdan Dumitrache și Iulia Lumânare
Regia: Constantin Popescu
Foarte așteptat de publicul din țară după succesul înregistrat la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, unde Bogdan Dumitrache a primit premiul pentru Cel mai bun actor, „Pororoca” este cel de-al treilea film de lung metraj semnat de Constantin Popescu. Într-o familie în care toate lucrurile par roz, apare drama dispariției fiicei de doar 5 ani, într-o banală după-amiază petrecută în parc. Fără nicio pistă de urmat, având doar sprijinul unor autorități ce acționează fără tragere de inimă, personajele devin copleșite de vină, neputință și durere, iar filmul le urmărește până la năruirea lor emoțională totală.
Presa străină prezentă la San Sebastian, unde filmul a avut premiera mondială fiind inclus în competiția oficială, a văzut filmul lui Constantin Popescu cu totul ieșit din registrul cinematografic obișnuit regizorilor români, fără prea multe în comun cu „dramele de apartament”. Bogdan Dumitrache face unul dintre cele mai bune roluri ale sale (dacă nu chiar cel mai bun), de altfel întreaga distribuție este considerată excelent aleasă, iar imaginea semnată de Liviu Marghidan este menționată în toate cronicile internaționale.
Publicul clujean are șansa să vadă acest film în premieră și să participe la final la o discuție cu actorii în rol principal, Bogdan Dumitrache și Iulia Lumânare. După avanpremiera de joi, „Pororoca” va putea fi urmărit în sălile de cinema din întreaga țară.

Afis_seara_LanthimosPortret Lanthimos – Joi 25 ianuarie
Cu mult înainte de a cuceri definitiv America cu „The Lobster”/”Homarul”, film care i-a adus și o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun scenariu original, Yorgos Lanthimos a creat filme memorabile, iubite de critici și public deopotrivă. Cinemateca TIFF îi dedică o seară specială regizorului grec, prezentând un film de colecție, „Alps”, dar și cea mai recentă producție semnată de Lanthimos, „The Killing of a Sacred Deer”.

Ora 20.00 Alpeis/Alps/Alpii (2011)
Alps pornește de la inițiativa unei organizații secrete care transformă doliul într-o idee de afaceri: angajații săi joacă rolul decedaților pentru a-i consola pe cei care tocmai au suferit o pierdere. Doar că una dintre angajate face exces de zel și duce jocul un pic prea departe, intrând în teritorii periculoase pentru cei rămași în viață. Un film ciudat, dar irezistibil de urmărit.

Ora 22:00 The Killing of a Sacred Deer/Uciderea cerbului sacru (2017) Prezentat în premieră în competiția festivalului de la Cannes (2017), filmul este povestea unei răzbunări puse la cale în detaliu. O distribuție impresionantă, cu Colin Farrell într-un nou rol principal sub bagheta regizorului grec, alături de Nicole Kidman, Barry Keoghan și Alicia Silverstone, smulge publicului toată gama de senzații, de la râs la frică, fără a lăsa pe nimeni dezamăgit la final.

POROROCABilete online: www.cinemavictoria.ro
Programul Cinematecii TIFF va fi actualizat permanent pe http://tiff.ro/cinemateca-tiff/calendar Preț unic: 13 lei/bilet
***
Cinemateca TIFF este un proiect gândit ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului. Publicul clujean va putea viziona filme care au făcut istorie în cinematografie, producții independente premiate în festivaluri, retrospective ale unor autori importanți, dar și filme noi, în avanpremieră în România.
Cinemateca TIFF este un proiect inițiat de Asociația Film și Cultură Urbană (AFCU), în parteneriat cu Asociația Victoria Film și Casa TIFF.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj