Boc la Plenara Comitetului European al Regiunilor: nicio Regiune din Uniunea Europeana nu trebuie lasata in urma!

bocPrezent la Plenara Comitetului European al Regiunilor, rimarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, : a declarat că nicio Regiune din Uniunea Europeana nu trebuie lasată în urma!

Fara investitii europene masive in infrastructura, sanatate, transport, digitalizare si educatie (cohesion policy) tarile din estul Europei nu vor recupera decalajele de dezvoltare in raport cu tarile din vestul Europei

In cadrul Plenarei Comitetului European al Regiunilor am sustinut necesitatea de a continua finantarea suplimentara a politicii de coeziune in cadrul exercitiului financiar european 2021-2027.

Cetatenii Uniunii Europene, prin alegerile pentru Parlamentul European, in cadrul carora s-a inregistrat una dintre cele mai inalte rate de participare din istoria Uniunii Europene, au transmis un mesaj politic extrem de clar si puternic: Dorim “mai multa Europa”, nu “mai putina Europa”! “Mai multa Europa” inseamna o politica de coeziune mai puternica! Politica de coeziune contribuie decisiv la diminuarea decalajelor dintre diversele regiuni ale Europei. Obiectivul politicii de coeziune este ca nimeni sa nu mai fie obligat sa-si paraseasca tara din motive economice. Astazi, 83 de milioane de cetateni europeni traiesc in regiuni cu un nivel de dezvoltare sub cel mediu din Uniunea Europeana.

boc 1Aceasta declaratie am facut-o in contextul in care se preconizeaza o diminuare a resurselor financiare cu cel putin 10 % pentru politica de coeziune in exercitiul financiar 2021 – 2027 al Uniunii Europene.

In cadrul interventiei din Plenara Comitetului European al Regiunilor am prezentat o harta cu regiunile UE: cele marcate cu galben si portocaliu sunt regiuni cu un nivel de dezvoltare sub media UE, iar cele marcate cu albastru sunt regiuni cu un nivel de dezvoltare peste media UE. Politica de coeziune are rolul fundamental in diminuarea declajelor de dezvoltare dintre diversele regiuni ale UE. “Nimeni nu trebuie abandonat, nicio regiune nu trebuie lasata in urma” , a spus Emil Boc.

https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Articole Noi