Bîldea Ioan îi cere lui Boc să faciliteze accesul spre Piaţa IRA şi un semafor pe Traian Vuia

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

IRAConsilierul local PNL, Bîldea Ioan îi îi propune primarului Emil Boc, să apropie liniile de transport în comun de Piaţa IRA şi să monteze un semafor cu buton la trecerea de pietoni aflată pe strada Traian Vuia, la intersecția cu strada Vlad Țepeș.

Mai exact, conform consilierului local, prima propunere are în vedere izolarea Pieței IRA de liniile de transport în comun, o problemă sesizată de ani de zile, atât de către clujeni cât și de către comercianții din piață.

“Este bine-cunoscut faptul că Piața IRA este cea mai ieftină piață din oraș și este foarte căutată, mai ales de către pensionari, care, după cum știm, din cauza veniturilor mici, sunt nevoiți să economisească fiecare bănuț. Totuși, accesul înspre această piață se face mai greu decât spre restul piețelor agroalimentare din oraș. Pentru a ajunge aici, oamenii trebuie să coboare o serie de trepte (de la stația CTP IRA), lucru care nu le este la îndemână, în special pentru vârstnici. Niciun mijloc de transport în comun nu ajunge în apropierea halei. Drept urmare, vă propun, domnule primar Emil Boc, să dispuneți o modificare simplă a traseului Liniei 30, astfel încât autobuzele să întoarcă pe platoul din imediata vecinătate a pieței și înființarea unei stații de îmbarcare-debarcare chiar lângă hală. Această modificare, ar fi de folos atât comercianților, cât și clujenilor, care vor avea posibilitatea să ajungă mult mai simplu la piața care are cele mai bune prețuri din oraş. Nu cred că este un efort pentru Compania de Transport Public să pună în aplicare o astfel de ajustare a traseului Liniei 30, știut fiind faptul că CTP a făcut conexiunea cu Agro Transilvania sau Polus Center pe aceleași considerente. Țineți cont, domnule primar, de faptul că obligația administrației locale este de a veni în întâmpinarea problemelor locuitorilor orașului, din banii cărora este finanțat aparatul administrativ, dar mai ales de promisiunile pe care le-ați făcut de mai multe ori comercianților de aici, cu privire la înființarea unei stații și modificarea traseului liniei 30. Sper că veți fi deschis la această propunere și că o veți pune în aplicare cât mai repede, așa cum ați procedat până acumș”, spune Bîldea Ioan.

Traian VuiaA doua propunere face referire la achiziționarea și montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni aflată pe strada Traian Vuia, la intersecția cu strada Vlad Țepeș.

“De foarte mult timp, locuitorii din zonă solicită semaforizarea respectivei treceri de pietoni, mai ales că aceasta face accesul către o stație a mijloacelor de transport în comun de pe strada Traian Vuia, care are 2 benzi pe sens. Amplasarea unui semafor cu buton, pe care municipalitatea l-a promis încă de acum doi ani de zile, ar spori siguranța pietonilor și ar reduce riscul incidentele auto în zonă. Din păcate, însă, de doi ani de zile răspunsul municipalității este același: cum că este nevoie de o licitație pentru achiziționarea acestui echipament, procedură care durează deja de prea mult timp. Din cauza comodității municipalității, locuitorii din zonă sunt expuși zilnic unui pericol care ar putea fi ușor înlăturat dacă primăria și-ar face treaba”, a mai spus consilierul local.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj