Bee ABA Florești s-a deschis începând cu 17 Martie 2025 pentru copiii care au nevoie de sprijin specializat pentru a se dezvolta armonios.
Părinții care au copii neurodivergenți și, care necesită terapie specializată au acum mai aproape de casă, Centrul de Analiză Comportamentală Aplicată (ABA) în Florești.
La Bee ABA Florești copiii învață într-un mod armonios și eficient
Deși mai există un sediu în Cluj-Napoca, acesta din Florești este extrem de important pentru comunitatea tot mai populată de familii tinere cu copii.
Traficul aglomerat și responsabilitățile fac dificil accesul pentru mulți copii la acest centru apreciat în dezvoltarea comportamentală a copiilor neurodivergenți.
Centrul de Intervenție în TSA, Bee ABA s-a deschis pe strada Avram Iancu nr. 365 din comuna Florești și, în cadrul cabinetelor de terapie modernă se regăsesc cele mai noi materiale și instrumente de lucru cu copiii.
Astfel,sunt incluși într-un mediu sigur, stimulant și prietenos prin care descoperă lumea învățând, să interacționeze plăcut, cu cei din jur.
În plus, centrul are echipă de psihologi dedicați și cu pregătire avansată în NDBI (Naturalistic Development Behavior Intervention).
Echipa este pregătită să ofere standarde profesionale de lucru cu copiii:
- prin cele mai avansate tehnici ABA,
- combinat cu un stil natural de învățare prin joc, comunicare și interacțiune socială,
- totul, fără a pune presiune asupra copilului.
Centrul oferă evaluări complexe și planuri de intervenție personalizate
Accentul în terapiile din centru este pus pe dezvoltarea abilităților sociale de comunicare și joc.
Asta va face, ulterior, mai ușoară integrarea unui copil, din spectrul autist de exemplu, în grupul social din care urmează să facă parte.
La Bee ABA Florești sunt sprijiniți copiii neurodivergenți și, chiar dacă nu este un diagnostic medical ci mai degrabă o categorie a copiilor care au diferite condiții, trebuie să știți că nu este limitat doar la spectrul autist.
Bee ABA se adresează copiilor cu vârste sub 6 ani iar întreaga activitate se desfășoară prin joc:
„Primim copii în terapie de la vârste fragede, cel mai mic copil pe care l-am primit a avut 11 luni.
Cu cât intervenim mai rapid, cu atât progresul poate fi mai mare.
De regulă, dacă intervenim mai rapid și numărul de sedințe per total va fi mai mic. Așa că, noi nu recomandăm părintelui să aștepte o anumită vârstă.
De obicei sunt îndemnați să aștepte până la 2-3 ani „că își va da drumul”.
În cazul în care există și cea mai mică bănuială că ceva nu ar fi în regulă cu copilul, că acesta nu urmează o traiectorie de dezvoltare neurotipică, îi îndemn pe părinți să apeleze la ajutor specializat cât mai rapid.
Din păcate, cele mai multe dintre aceste afecțiuni, nu trec de la sine”, a declarat Andreea Trîmbițaș,
analist comportamental și psiholog cu competențe în psihopedagogie specială.
Cum se petrec ședințele de terapie și ce trebuie să știe părinții când vin la Bee ABA Florești?
O ședință de terapie durează 100 de minute iar în cadrul acestuia participă și părintele pentru a avea elementele necesare în continuarea procesului terapeutic, acasă. În plus, copilul este încurajat să intre în contact cu mai multe persoane, din cadrul echipei Bee ABA.
„Noi lăsăm părinții să participe în terapie și îi îndemnăm să continue procesul terapeutic acasă.
Legăm, practic, două ședințe într-una și nu mai mult pentru a nu se pierde eficiența.
Copilul care începe terapia cu un psiholog nu o încheie cu același prigolog. O problemă specifică copiilor cu TSA și nu numai, este partea de generalizare persoană.
Noi vrem să răspundă și să interacționeze cu ușurință, cu orice persoană.
Evităm astfel, disprepanțele între comportamentul de la terapie și cel de acasă.
Așa că, implicăm psihologi din echipă, implicăm părinții pentru a-i pregăti cât mai bine de grădiniță, școală, viață chiar pentru că vor întâlni o variatate de persoane și trebuie să fie pregătiți să intre în raport cu ele”, a amai spus Andreea Trîmbițaș.
Implicarea părinților, acasă este extrem de importantă ! Sunt copii care prec doar 2 ore terapeutul pe săptămână deci odată plecat de la terapei, părintele devine pilon principal, devine, negreșit aliatul psihologului în procesul terapeutic.
„Stabilim și ne sfătuim tot timpul cu părintele legat de ce își dorește pentru copil. Încercăm să urmăm o cale în acord cu familia și mediul din care vine copilul, ca să fie cât mai ușor pentru el.”, a mai spus psihologul.
Înscrierile au început deja…
Pentru părinții care au nevoie, trebuie să știe că înschierile la Bee ABA Florești au început și se pot face astfel:
Contact: centrulbeeaba@gmail.com
Nr. tel: 0752828071 – pentru programari la evaluarea initiala.
În prima fază se face o evaluare inițială, o discuție de aprox 2 ore (1 oră 40).
Se decide împreună cu părintele ce pași urmează pentru începerea procesului terapeutic.
De asemenea, mai multe informații despre cum se desfășoară activitatea la Centrul de Intervenție în TSA Bee ABA Florești pot fi consultate pe pagina de facebook, AICI
Despre Centrul de Intervenție în TSA Bee ABA Florești și Andreea Trîmbițaș
Centrul Bee ABA își propune să fie un reper în domeniul terapiei pentru copiii cu TSA.
Pentru a asigura cele mai bune rezultate, echipa Bee ABA colaborează cu specialiști recunoscuți în domeniul Analizei Comportamentale Aplicate (ABA).
Echipa de psihologi a urmat cursuri de specialitate pentru intervenția timpurie, printre care și formări la renumita Universitate UCLA.
Andreea Trîmbițaș este analist comportamental și psiholog cu competențe în psihopedagogie specială cu o experiență de peste 11 ani în domeniu,.
Andreea și-a luat anagajamentul, prin intermediul Centrului TSA Bee ABA, să furnizeze servicii de intervenție de înaltă calitate pentru copiii cu tulburări din spectrul autist (TSA) și alte întârzieri de dezvoltare.
A urmat cursurile Facultății de Psihopedagogie Specială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj dar și:
- un program postuniversitar de Analiză Comportamentală Aplicată de lungă durată (385 de ore) la Universitatea de Vest din Timișoara,
- studii masterale la Universitatea Tehnologică din Florida.
Centrul Bee ABA se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 11 luni – 6 ani, punând accent deosebit pe dezvoltarea abilităților sociale.
Abordarea terapeutică este modernă, bazată pe tehnici eficiente menite să îmbunătățească calitatea vieții copiilor atât social, cât și emoțional.
„Mi-am dorit să creez un mediu în care fiecare copil să beneficieze de o intervenție ancorată în cele mai recente cercetări și practici din domeniu.
La Bee ABA, investim constant în resurse educaționale și materiale adecvate, astfel încât terapia să fie nu doar eficientă, ci și plăcută pentru cei mici”,
a declarat Andreea Trîmbițaș.
Citește mai multe „Informații Utile”.