Băsescu, reclamat din nou la CNCD pentru declaraţii privind romii

basescuPreşedintele Traian Băsescu a fost din nou reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), de organizaţia Romani CRISS, după ce a făcut joi o serie de declaraţii privind „clanurile de romi”.

Romani CRISS a depus o nouă plângere la CNCD prin care solicită sancţionarea preşedintelui Traian Băsescu pentru „atacurile rasiste” la adresa romilor, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

În continuare, ONG-ul reproduce declaraţia de miercuri a preşedintelui: „Clanurile de romi au protecţie politică, care, de regulă, este însoţită şi de protecţie a instituţiilor statului care vizează lupta împotriva crimei organizate şi acesta a fost motivul pentru care în CSAT s-a emis hotărâre specială care vizează lupta împotriva crimei organizate încă din anul 2009. La vremea aceea, crima organizată la nivel local era încă o problemă neatinsă. După hotărârea CSAT s-au constituit structuri mixte, procurori, SRI, poliţie, DGIPI, care au început lupta împotriva acestor clanuri şi convingerea mea este că statul va câştiga lupta cu aceste clanuri”.

„Romani CRISS se exprimă în mod explicit în favoarea aplicării legii şi a combaterii crimei organizate. Acest lucru trebuie să aibă loc pentru toţi suspecţii, indiferent de culoarea pielii sau de culoarea politică. Însă, discursul preşedintelui este foarte periculos pentru că prezintă romii ca infractori„, mai spune organizaţia în comunicat.

Citeşte continuarea pe Mediafax

2 COMENTARII

  1. Daca la faza cu „tiganca imputita” a gresit, acum nu este departe de adevar. Ba chiar foarte aproape.

  2. uita ca unii oameni politici cu functii inalte sprijina sau sunt sprijiniti de aceste clanuri

Comentariile sunt închise.

Articole Noi