Aurelia Cristea: “Emil Boc datorează clujenilor scuze”

a.cristea 2Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea îi cere primarului Emil Boc să le ceară scuze clujenilor pentru că l-a susţinut pe fostul primar, Sorin Apostu, astăzi condamnat la închisoare pentru fapte de corupţie.

„Am luat act de condamnarea definitivă a fostului primar PDL, Sorin Apostu, pentru luare de mită, trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și fals în înscrisuri. Nu cred că deciziile instanțelor trebuie comentate, mai ales de către politicieni. Doresc, însă, să-l întreb pe domnul Emil Boc dacă este mândru de creația sa – de cel pe care l-a susținut pentru a deveni primarul Clujului. L-am auzit pe fostul premier tunând de fiecare dată împotriva corupției – și de fiecare dată corupția era în alt partid, niciodată în partidul său. Niciodată atât de aproape de Emil Boc. Niciodată la cel pe care l-a sprijinit cu toate puterile să devină primarul orașului. Acum fostul său om de încredere, Sorin Apostu, este condamnat definitiv pentru corupție. Aș vrea să știu dacă domnul primar nu consideră că le datorează clujenilor scuze pentru calitatea oamenilor pe care i-a girat și i-a așezat în fruntea administrației. Aș vrea să știu cum explică domnul Boc condamnarea pentru corupție a celui pe care l-a lăsat în locul său, la Primărie, atunci când a devenit premier. Mă îndoiesc că Emil Boc va discuta despre asta vreodată – pare foarte preocupat să acuze și să dezvăluie corupția din alte partid”, spune Aurelia Cristea.

Totodată, ministrul Aurelia Cristea a mai spus că Emil Boc va prebui să înceapă cu propriul partid când va mai dori să lupte împotriva corupţiei.

“Îi dau sfat prietenesc domnului primar: data viitoare când vrea să lupte cu corupția, să înceapă din propriul său partid! Data viitoare când simte că ar vrea să dea lecții de moralitate, să le țină întâi la sediul PDL Cluj-Napoca! Însă chiar și acolo s-ar putea să fie tot mai puțini cei dispuși să-l creadă” a mai declarat președintele interimar al PSD Cluj-Napoca, dna. Aurelia Cristea.

Articole Noi