AURELIA CRISTEA continuă lupta pentru modificarea Legii nr. 349/2002 în Camera Deputaților

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

aurelia cristea la scoalaPreşedintele PSD Cluj-Napoca, deputatul Aurelia Cristea a depus luni, în Camera Deputaților, amendamente  la iniţiativa  legislativă a deputatului  PSD, Tamara  Ciofu, cu  privire  la modificarea  Legii nr.  349/2002  pentru prevenirea  şi  combaterea  efectelor consumului produselor din tutun, votată de senatori în 18 martie. Camera Deputaților este for decizional cu privire la modificarea şi completarea acestei legi.

 „Modificarea legii privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun este un efort colectiv al societății civile,  mediului profesional si academic și al legislativului deopotrivă, transformarea propunerilor legislative în amendamente având rolul de a fluidiza procesul legislativ şi de a intra într-o normalitate a comportamentului social, cu impact direct asupra stării de sănătate la nivel național rezultatele consultării publice din Cluj demonstrând că interzicerea  completă  a fumatului  în  spaţiile  publice  închise  se bucură  de  o susţinere socială” a declarat deputatul Aurelia Cristea.

Scopul acestei inițiative de modificare legislativă este protejarea sănătății persoanelor fumătoare și nefumătoare de efectele dăunătoare ale fumatului, precum și prevenirea răspândirii fumatului în rândul tinerilor și asigurarea unui nivel adecvat al calității vieții populației din România, cu o atenție specială acordată tinerilor.

Transformarea iniţiativei de modificare legislativă în amendamente, păstrează conţinutul propunerilor deputatului Aurelia Cristea, astfel:

 interzicerea  comercializării  produselor  din  tutun  în  interiorul tuturor  instituţiilor  şi unităţilor de învăţământ, instituţiilor şi unităţilor medicale, indiferent de tipul lor;

 interzicerea completă  a  fumatului  în  toate  spațiile  publice  închise,  inclusiv în  baruri, cluburi, discoteci, cafenele, restaurante și în alte unități de alimentaţie publică;

 interzicerea completă a fumatului în spaţiile închise de la locul de muncă;

 interzicerea completă a fumatului în spațiile de joacă pentru copii;  linie  telefonică  de  sesizare,  creată  de  Autoritatea  Națională pentru  Protecția Consumatorilor, în care se pot sesiza contravenţiile determinate din încălcarea legii;

Toate demersurile derulate în cadrul acestui proces complex de modificare a legislației cu privire la  prevenirea  şi  combaterea efectelor  consumului  produselor  din  tutun  sunt confirmate de rezultatele consultării publice organizată de tinerii social-democraţi, la care au participat 2340 de clujeni, 2050 (87,61%) au susţinut iniţiativa iar 290 (12,39%) s-au declarat  împotriva  demersului.  De asemenea,  1574  de  persoane  au  semnat  petiţia  desustinere a modificării  legii  nr.  349/2002 pe  http://www.petitieonline.net dar mai sunt şimulte alte demersuri  ale societăţii  civile care trebuie amintite,  un exemplu fiind pagina Drepturile nefumătorilor din România.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj