Premieră la USAMV Cluj-Napoca: lansarea unui atlas de peste 440 pagini despre tehnici de reparare a fracturilor la animale mici.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Atlas USAMV: o premieră la universitatea clujeană, un atlas de peste 440
pagini, cu ilustrații în acuarelă, despre tehnici de reparare a fracturilor la animale mici
.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca este onorată să anunțe o lansare editorială în premieră.

Este vorba despre volumul publicat de Editura AcademicPres, a universității, intitulat:

Abordări vechi și noi și tehnici pentru repararea fracturilor la animale mici (Un atlas original în acuarelă).

/ Old and new approaches and tehniques for fracture repair in small animals (An original watercolor atlas).

Un atlas USAMV, remieră în lumea publicațiilor din Medicină Veterinară

Volumul este un veritabil atlas, care conține 444 pagini, cu 527 figuri color, pagini de hârtie cretată cusute și copertă cartonată.

Autorii sunt personalități din domeniul Medicinei Veterinare:

Prof. Dr. Gheorghe M. Constantinescu – Universitatea din Missouri (Columbia, SUA),

Conf. Dr. Ciprian Ober – USAMV Cluj-Napoca,

Prof. Dr. Cornel Igna – USV „Mihai I” Timișoara și

Prof. Dr. Rafael Latorre – Universitatea din Murcia (Spania).

Lansarea lucrării va avea loc în 15 iunie, de la ora 12.00, în Amfiteatrul Roșu al Bibliotecii USAMV Cluj-Napoca.

La eveniment vor participa, alături de autori, reprezentanți ai conducerii universității și ai Facultății de Medicină Veterinară, studenți/doctoranzi, medici veterinari, profesori și practicieni.

Despre acest volum unicat, care este o premieră în lumea publicațiilor din Medicină Veterinară, Prof. dr. Gheorghe M. Constantinescu a declarat:

„Există mai multe cărți care prezintă moduri de tratare a fracturilor la câini și pisici, cu ilustrații în stilou și cerneală, creion, chiar și cu fotografii colorate.

Atlasul nostru este unic în ceea ce privește ilustrațiile, care sunt desenate în acuarele, o opera de artă originală realizată de primul autor.

Structurile anatomice sunt prezentate în așa fel încât să pară reale.

În plus, unele dintre structuri sunt subliniate, pentru a atrage atenția cititorului/chirurgului (spre deosebire de fotografiile color)”.

Volumul va putea fi achiziționat de la Biblioteca USAMV Cluj-Napoca

Importanța lansării acestui volum, considerat extrem de util studenților, dar și medicilor veterinari, este subliniată și de:

decanul Colegiului de Medicină Veterinară, profesor de Oncologie la Universitatea din Missouri, Carolyn J. Henry, DVM, MS, DACVIM:

„Această carte reprezintă rezultatul muncii făcută cu pasiune de către un anatomist medic veterinar, ilustrator medical și educator de renume mondial:

Prof. Dr. Gheorghe Constantinescu.

Rareori arta și știința medicinei veterinare sunt combinate atât de frumos, rezultând o resursă pentru medicii veterinari dincolo de discipline și granițe geografice.

În calitate de decan al Colegiului de Medicină Veterinară al Universității din Missouri, am avut privilegiul să urmăresc evoluția acestui atlas de la sute de schițe individuale într-un ghid incredibil de ușor de utilizat.

Atlasul prezintă desene originale create cu pasiune și precizie de unul dintre cei mai venerați membri ai facultății de medicină veterinară contemporani.

Dr. Constantinescu a recreat cu minuțiozitate detaliile anatomice ale operațiilor de reparare a fracturilor într-un atlas pas cu pas.

Acesta oferă o perspectivă vizuală prin desene și acuarele ce nu sunt posibile doar cu imagini fotografice.

Medicii generaliști, ortopezii clinici, educatorii veterinari și studenții, deopotrivă, vor considera că această carte este o completare binevenită la biblioteca lor profesională și o resursă valoroasă pentru planificarea chirurgicală”.

Potrivit autorilor, acest atlas este dedicat și studenților, colegiilor veterinare și chirurgilor din întreaga lume.

Acest atlas USAMV poate fi achiziționat de la Biblioteca USAMV Cluj-Napoca, iar în curând și prin intermediul comenzilor online.

Citește mai multe știri din rubrica de „Social”.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj