Clujenii au reciclat 3,6 milioane de ambalaje de plastic, aluminiu sau sticlă la aparatele de colectare selectivă amplasate de Primăria Cluj-Napoca.

La cele două aparate colectare selectivă cu recompensă, clujenii au obținut 240.000 bilete gratuite pentru transportul în comun.

Mai exact, clujenii au reciclat 3,6 milioane ambalaje de plastic, aluminiu sau sticlă.

Primăria Cluj-Napoca a amplasat două aparate colectare selectivă în iulie 2022

Din luna iulie a anului trecut și până în prezent, la cele două puncte de colectare selectivă a ambalajelor de tip PET/plastic, doze, sticle au fost colectate 3,6 milioane deșeuri.

Clujenii primesc, în schimbul a 15 ambalaje reciclate, bilete cu două călătorii pentru transportul public urban (detalii mai jos).

Cele două containere amplasate în zona piețelor agroalimentare din cartierele Zorilor și Mănăștur fac parte dintr-un proiect pilot lansat în vara anului 2022 la Cluj-Napoca.

În următoarea perioadă municipalitatea clujeană va achiziționa încă un astfel de aparat de reciclare”,

a spus primarul Minicipiului Cluj-Napoca.

Cum se obține biletul pentru transport în comun?

Biletul gratuit poate fi obținut urmând pașii de mai jos:

– Adu ambalajele curate, fără lichide sau alte substanțe toxice, cu eticheta intactă și fără a fi presate, la aparatul amplasat în zona pieței agroalimentare din Zorilor sau din Mănăștur (Piața Flora);

– Ambalajele trebuie să fie fără dop/capac;

– Recipientele din sticlă pot avea maximum 1,5 l, iar PET-urile maximum 3l;

– Introdu fiecare ambalaj, unul câte unul, în partea rotundă a containerului, luminată cu verde;

– Nu forța ambalajul pentru a-l introduce în partea luminată cu verde. Durează câteva secunde procesul de detectare a ambalajului;

– Așteaptă voucherul cu sumarul ambalajelor introduse și detalii despre recompensă;

– Aparatul va elibera câte un voucher pentru fiecare tip de ambalaj introdus;

– La 15 ambalaje reciclate ai un bilet cu 2 călătorii pentru transportul în comun, care poate fi ridicat de la punctele sau centrele de vânzare a biletelor CTP – Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Despre proiectul cu aparate colectare selectivă

Proiectul este realizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Envipco Solutions – Production, Compania de Transport Public – CTP Cluj-Napoca și Supercom SA.

Citește mai multe Informații Utile.

Articole Noi