Patru comune din zona metropolitană vor benefica de peste 71 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Apă și canalizare în zona metropolitană: patru comune clujene vor beneficia de dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare.

Este o investiție de peste 71 de milioane de lei iar marți, 25 octombrie a.c., a fost semnat contractul de lucrări.

Lucrările fac referire la extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în comunele Florești, Baciu, Apahida și Feleacu.

Apă și canalizare în zona metropolitană pentru patru comune.

Cu o valoare de 71.989.110 lei, exclusiv TVA, lucrările fac parte din programul de investiții, finanțat din fonduri europene.

Programul este în cuantum de peste 404,4 milioane de euro, fără TVA.

Acesta este implementat de Compania de Apă Someș S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar.

Lucrările vor viza localitățile Apahida, Câmpenești, Sânnicoară, Corpadea, Sub Coastă, Baciu, Feleacu, Gheorgheni, Sărădiș, Vâlcele și Florești.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: 

„Continuăm investițiile în infrastructura de apă și canalizare a județului.

Împreună cu Compania de Apă Someș ne preocupăm constant să asigurăm clujenilor apă potabilă de cea mai bună calitate, furnizată la standarde europene.

În baza contractului semnat azi, locuitorii din nu mai puțin de 11 sate din zona metropolitană vor beneficia de creșterea confortului și îmbunătățirea condițiilor de viață.”

Rețelele nou realizate sau reabilitate vor include:

13 km lungime totală de aducțiune,

53 de km rețea de distribuție a apei, 28 de km conductă de canalizare,

998 de branșamente de apă și

781 de racorduri de canal.

Totodată, vor fi construite sau reabilitate și alte facilități.

Mai exact, stații de pompare, rezervoare și se va realiza dotarea rețelelor noi cu sistem de monitorizare automatizat SCADA. 

În ceea ce privește durata de execuție a lucrărilor, aceasta este de maxim 20 de luni.

Citește mai multe informații despre activitatea administrației județene în rubrica da „Administrație” sau mai multe știri din „Florești”.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj