Angajaţii aeroportului, din nou în stradă: „Noi decidem dacă ieşim în stradă, nu suntem manipulaţi”

protest aeroportConsilierul judeţean, Remus Lăpuşan a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că angajaţii aeroportului fac proteste fără să cunoască exact situaţia, ba mai mult, acesta susţine că sunt zvonuri cum că locurile de muncă ale angajaţilor sunt în pericol dacă nu se implică activ în proteste. Sindicaliştii neagă cu vehemenţă.  

„Tot ceea ce există acolo ca şi problemă trebuie rezolvat prin act administrativ. Eu nu cred că  angajaţii aeroportului trebuie să se lase manipulaţi pentru că sincer vă spun că sunt tot felul de discuţii, de  telefoane pe care la mai primim unii şi alţii în care ni se spune cum se organizează acele manifestări din faţa Consiliului Judeţean şi cred că sindicaliştii ar trebui să se organizeze singuri. Nu cred că ar trebui ca cineva de la resurse umane să le facă prezenţa, iar dacă cineva strigă mai încet sau mai tare să fie tras de ureche că sunt foarte multe discuţii în spatele uşilor în care se spune că x n-a fost destul de implicat în acţiune şi are probleme cu locul de muncă dacă data viitoare nu strigă un pic mai tare. Cred că şi  cei de la sindicate trebuie să înţeleagă foarte bine că în timp am ajutat foarte mult aeroportul. O să rezolvăm şi problemele care există în acest moment, dar legal şi după ce va fi transparenţă maximă”, a spus consilierul judeţean.

protest aeroport 1Angajaţii aeroportului au protesta în această după amiază din nou şi spună că îşi vor continua protestele după programul stabilit şi vor fi în stradă inclusiv miercuri.

„Suntem la mai bine de două săptămâni de când am tras primul semnal de alarmă cu privire la problemele cu care ne confruntăm la Aeroportul Internaţional Cluj, dar din păcate se tergiversează toate lucrurile. Nu s-a rezolvat nimic. Soluţia este foarte simplă. Sunt două variante: să facă alocări de la bugget să plătească eşalonat plăţile scadente sau să dea curs hotărârii Consiliului Judeţean pentru a garanta un credit pe care să îl ia Aeroportul pe un termen de 20 de ani”, a spus Ene Gabriel, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Aeroportuare din România.

Întrebat cum comentează cele spuse de consilierul judeţean PSD, acesta a răspuns: „Nu există, asta este o manipulare, îmi pare rău că nu are curaj domnul consilier să vină să stea de vorbă cu noi. Nu am cuvinte să calific aşa ceva. În fiecare zi este adunare genrală cu salariaţii, cu reprezentanţii sindicatelor, cu cei care sunt de serviciu, hotărâm în fiecare zi şi ei sunt cei care hotărăsc dacă vom continua sau nu şi s-au dovedit a fi foarte fermi pentru că până acum nu s-a rezolvat nimic”.

Articole Noi