Amenajarea urbană și peisajeră a proximității viitorului Centru Integrat de Transplant, proiect în ședința de mâine a Consiliului Județean Cluj.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Amenajarea urbană și peisajeră este subiectul unui proiect ce se va afla pe masa consilierilor județeni la ședința de mâine.

Plenul Consiliului Județean Cluj va dezbate în cadrul ședinței ordinare de marți, 21 decembrie 2021, proiectul de hotărâre inițiat de președintele Alin Tișe.

Acesta face referire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectului de investiții „Amenajarea clinicilor universitare – amenajare urbană și peisajeră”.

Amenajarea urbană și peisajeră vizează trei terase naturale.

Proiectul se referă la amenajarea a trei terase naturale, în suprafață totală de peste 74.000 mp.

Sunt amplasate în proximitatea viitoarei clădirii a Centrului Integrat de Transplant Cluj.

Acestea, cuprind terenuri aferente Spitalului Clinic Județean de Urgență și celui de Pneumoftiziologie. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: 

„Centrul Integrat de Transplant va fi amplasat în incinta clinicilor universitare.

Prin tema de concurs s-a propus amenajarea peisagistică a întregii zone, astfel încât spațiul să fie unul centrat în jurul nevoilor pacientului.

În acest fel, se va crea un mediu terapeutic optim, care va reduce stresul generat de actul medical și va contribui la îmbunătățirea procesului de vindecare și recuperare.

Acest nou pas vine în completarea celui realizat în cursul lunii precedente.

Mai exact, când am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția propriu-zisă a Centrului de Transplant”.

Ce amenajări presupune acest proiect?

Conform studiului de fezabilitate aferent acestui proiect, principalele amenajări urbane și peisajere se referă la:

demolarea unor construcții din zona Spitalului de Pneumoftiziologie și construirea unora noi care să se integreze armonios cu cele existente în zonă;

desfacerea și refacerea împrejmuirilor din zona celor două spitale învecinate, aflate în acest moment într-o stare avansată de degradare;

construirea de noi drumuri, accese și trotuare care să facă legătura cu Centrul de Transplant; refacerea spațiilor verzi din jurul Spitalului de Pneumoftiziologie; etc.

Prin intermediul acestor intervenții Consiliul Județean Cluj urmărește să îmbunătățească spațiul public și fondul vegetal.

Totul, prin crearea unui mediu naturalizat atractiv, inclusiv prin integrarea spațiilor verzi rezultate în sistemul de parcuri urbane al orașului.

De asemenea, prin desființarea clădirilor parazitare existente se dorește reabilitarea fondului arhitectural al zonei.

Totodată, având în vedere specificul medical al zonei, se urmărește asigurarea unei mai bune legături între ansamblul clinicilor universitare și viitorul Centru Integrat de Transplant.

Valoarea totală a investiției este de 19.758.364 lei, banii provenind atât din fonduri europene, cât și din alocări bugetare multianuale ale Consiliului Județean.

Citește mai multe știri din ”Administrație”.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj