Alexandru Cordoş: Spitalul regional de urgentă Cluj rămâne o prioritate a Guvernului Ponta

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Alexandru Cordos 1Spitalul regional de urgență Cluj a rămas un proiect important și se află pe agenda Guvernuluipentru anul 2015. În urma interpelării adresate Ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu de cătreSenatorul Alexandru Cordoș, a rezultat faptul că Spitalul Regional de Urgență Cluj reprezintăuna dintre prioritățile Ministerului Sănătății. 

Potrivit Ministerului Sănătății, în cadrul Acordului de Parteneriat pentru perioada 2014-2020, lasecțiunea obiectivele infrastructurii de sănătate și sociale cuprinse în cadrul Obiectivului Tematic9  –  Promovarea  incluziunii  sociale  și  combaterea  sărăciei,   figurează  construirea  SpitatulRegional de Urgență Cluj,  având în vedere starea actuală a imobilelor în care își  desfășoarăactivitatea spitalului județean de urgență.

" Construirea spitalului regional de urgență este un proiect de maximă importanță pentru județulCluj,  iar  în  ciuda  dezinformărilor  apărute,  acest  proiect  nu  a  fost  abandonat.  Astfel  încât,proiectul se află pe lista priorităților pentru anul 2015, urmând să fie realizate noile studii defezabilitate prin intermediul proiectului" Reforma Sistemului Sanitar – îmbunătățirea Calității șiEficienței Sistemului Sanitar. Personal, voi continua să militez pentru dezvoltarea infrastructuriidin domeniul sănătății,  astfel încât să avem servicii  medicale de calitate  și  un acces liber lasănătate. " a declarat senatorul Alexandru Cordoș.

Conform răspunsului primit de senator, Ministerul Sănătăţii a încercat mai multe soluţii de finanţare, inclusiv demersuri pentru demararea parteneriatelor public-private. În acordul de parteneriat pentru perioada 2014-2020 la obiectivele infrastructurii de sănătate şi sociale cuprinse în cadrul Obiectivului Tematic 9 – Promovarea Incluziunii sociale şi cobaterea sărăciei, figurează construirea a trei spitale regionale de urgenţă, unul dntre acestea fiind Spitalul Regional de Urgenţă Cluj.

Totodată, reprezentanţii ministerului au mai răspuns că „având în vedere că studiile de fezabilitate au fost realizate în perioada 2007-2008, este necesară actualizarea acestora pentru conformarea cu actualele prevederi legislative”.

spital regional reginal

spital regional 1spital regional 2

Foto:Arhiva Cluj24h.ro

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj