Al 12-lea Congres al Uniunii Ornitologilor din Europa are loc la Cluj în perioada 26-30 august 2019

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

congres ornitologiÎn perioada 26 – 30 August 2019, Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj – Napoca, prin Facultatea de Biologie şi Geologie în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română (SOR) şi cu Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus”, organizează în Cluj – Napoca cel de-al 12-lea Congres al Uniunii Ornitologilor din Europa (12th Congress of the European Ornithologista’s Union) (EOU) sub patronajul Uniunii Ornitologilor din Europa.

La ora actuală, EOU este cel mai important congres ştiinţic de ornitologie din Europa si unul dintre cele mai importante la nivel global. Primul astfel de eveniment a avut loc în 1997, când s-a marcat şi fondarea Uniunii. De atunci evenimentul bienal, s-a organizat în diferite oraşe europene.

Acţiunea întruneşte între 400 şi 500 de participanţi din Europa şi întreaga lume. Participaţii aparţin în principal mediului academic, dar sunt şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale care se ocupă de protecţia naturii, reprezentanţi ai domeniului economic implicaţi în producţia şi comercializarea diferitelor programe şi aparate de tehnică folosite în cercetare şi pasionaţi de ornitologie.

Principalul program, cu o durată de cinci zile, implică prezentări pe secţiuni de specialitate, organizate în sălile sediului central UBB şi prezentări plenare, la Casa de Cultură a Studenţilor. Una dintre zilele congresului este rezervată excursiilor organizate atât în jurul Clujului, cât şi în alte destinaţii din Transilvania.

Temele prezentate în cadrul congresului vizează studii avansate despre distribuţia speciilor şi protecţia acestora, în contextul modificărilor climatice şi aspecte legate de genetica, fiziologia şi comportamentul păsărilor. Vor fi abordate subiecte ce vizează şi interacţiunea dintre oameni şi păsări, cu accent pe mecanismele şi modurile prin care unele specii se adaptează mediului urban pe când altele sunt afectate negativ de efectele urbanizării, prezente în întreaga Europă şi în părţi semnificative din Lume.

Participarea în cadrul conferinţei se face în urma înscrii şi pe baza unei taxe percepute în momentul înregistrării. Prezentările sunt în limba engleză şi vizează publicul specializat. Acţiunea este una prin care se creşte vizibilitatea la nivel internațional atât a Universităţii Babeş – Bolyai cât şi a municipiului Cluj-Napoca.

Un simpozion dedicat studiului păsărilor migratoare (Migrant Landbird Study Group) va avea loc 24 – 25 august 2019, vizează un grup mai restrâns de ceretători şi este relaţionat cu EOU. Pentru mai multe detalii accesaţi pagina web a conferinţei: https://conference.eounion.org/2019/

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj