AEROPORTUL INTERNAŢIONAL AVRAM IANCU CLUJ R.A. a câştigat două procese importante cu R.A. Aeroportul Transilvania Târgu Mureş

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

aeroportAEROPORTUL INTERNAŢIONAL AVRAM IANCU CLUJ R.Aa câştigat în anul 2014 două procese importante cu R.A. Aeroportul Transilvania Târgu Mureş  prin care se dispune anularea Hotărârii C.J.  Mureş nr. 47/2013 privind aprobarea contractării şi garantării unei finanţări rambursabile în valoare de 89.000.000 lei pentru amenajarea accesului şi a parcarii Aeroportului Transilvania Targu Mures si anularea Hotărârii C.J. Mureş nr. 107/ 2011 cu privire la încredinţarea serviciului de interes economic general Regiei Autonome Aeroportul Transilvania Târgu Mureş. 

Prin SENTINŢA CIVILĂ nr. 3613/2014 a Tribunalului Cluj se dispune anularea H.C.J. Mureş nr. 47/2013 privind aprobarea contractării şi garantării unei finanţări rambursabile în valoare de 89.000.000 lei pentru amenajarea accesului şi a parcării Aeroportului Transilvania Târgu Mureş, fapt care confirmă justeţea acţiunilor noastre prin care am sesizat acordarea unui ajutor de stat pentru parcarea auto a Aeroportului Târgu Mureş, parcare care generează venituri din activităţi non-aviatice şi care nu poate fi finanţată în mod legal  de la bugetul judeţului Mureş. 

Concluzia instanţei a fost că finanţarea acestei investiţii din bani publici constituie ajutor de stat şi generează în mod direct un avantaj economic pentru R.A. Aeroportul Transilvania Târgu Mureş în raport cu orice alt operator de pe piaţa deschisă concurenţei, inclusiv faţă de Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A., drept pentru care s-a dispus anularea H.C.J. Mures nr. 47/2013, cu drept de recurs, conform prevederilor legale. 

Prin SENTINŢA CIVILĂ nr. 4873/2014 a Tribunalului Cluj se dispune anularea Hotărârii C.J. Mureş nr. 107/ 2011 cu privire la încredinţarea serviciului de interes economic general Regiei Autonome Aeroportul Transilvania Târgu Mureş,  fapt care  confirmă încă o dată că am avut dreptate şi că finanţarea serviciului de interes economic general pentru serviciile de deservire la sol (handling la sol)  a aeronavelor de la Aeroportul Târgu Mureş  nu respectă prevederile legale de finanţare naţionale şi europene.

Instanţa a hotărât  că susţinerea compensării serviciilor de handling la sol, de la bugetul Judeţului Mureş, crează un avantaj economic pentru R.A. Aeroportul Transilvania Târgu Mureş şi  distorsionează competiţia în raport cu oricare alt operator de pe piaţa deschisă concurenţei, fapt pentru care a admis acţiunea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj R.A. şi a dispus anularea în integralitate a H.C.J. Mures nr. 107/ 2011, cu drept de recurs, conform prevederilor legale.

Toate acţiunile Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj R.A. au fost promovate pentru protejarea intereselor comerciale şi economice ale Aeroportului Cluj şi ale judeţului Cluj şi pentru stoparea practicilor ilegale de finanţare a activităţilor comerciale şi de supracompensare a serviciului de interes economic general încredinţat aeroportului Târgu Mureş care distorsionează competiţia, crează un avantaj economic nelegal pentru Aeroportul Târgu Mureş  şi care reprezintă în fapt acordarea unui ajutor de stat de la bugetul judeţului Mureş.

În continuare Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A. va urmări şi va susţine aplicarea unui sistem  corect şi legal de finanţare pentru aeroporturile cu care este în competiţie, în conformitate cu reglementările naţionale şi europene, competiţie care să contribuie la evoluţia  aviaţiei civile din România pe principii legale de finanţare şi de dezvoltare, în folosul pasagerilor şi cetăţenilor judeţului Cluj care beneficiază de serviciile de transport aerian.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj