Actrița Cezara Dafinescu, premiată pentru întreaga carieră la TIFF 2021.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Actrița Cezara Dafinescu este un nume sonor în cinematografia română. Este îndrăgită și apreciată pentru aparițiile sale pe micul și marele ecran, dar și în teatru.

Cezara Dafinescu va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august).

Artista care a cucerit inimile românilor în zeci de roluri interpretate pe scenă și în producții autohtone de succes, va fi distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră la Gala de închidere TIFF 2021, pe 31 iulie.

În prezența sa, la Cluj va fi proiectată comedia muzicală Cucoana Chirița, regizată de Mircea Drăgan, în care actrița interpretează un rol memorabil.

Palmaresul său include nu mai puțin de 40 de roluri în film, apariții în seriale de televiziune și peste 60 de roluri principale interpretate.

Toate acestea în cele patru decenii de activitate în teatru. Cezara Dafinescu se numără astăzi printre cei mai iubiți artiști din România.

S-a născut pe 4 august 1948, in Sibiu, iar în copilărie, cariera sa părea să se îndrepte către lumea sportului. A cucerit titlul de campioană naţională la juniori, la săritura în înălţime.

Evoluția ei în atletism a fost întreruptă brusc, în urma unei accidentări, dar atracția pentru artă a determinat-o să se îndrepte către lumea teatrului.

În 1973 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în același an a jucat în Explozia, în regia lui Mircea Drăgan, cel care în 1971 îi oferise și rolul din B.D. în alertă, comedia care a marcat debutul actriței în cinema.

Actrița Cezara Dafinescu

Actrița Cezara Dafinescu, premiată la TIF

Talentul și naturalețea Cezarei Dafinescu au contribuit la ascensiunea sa în lumea filmului, unde s-a remarcat, de-a lungul vremii și în:

Întoarcerea Vlașinilor (1983, Mircea Drăgan), 

Secretul lui Nemesis (1985, r. Geo Saizescu), 

Dumbrava minunată (1980), 

Cucoana Chiriţa (1986) 

Chiriţa în Iaşi (1987, r. Mircea Drăgan), 

Boy Wizard (1996, r. Johnny Mysto),

Dar și în producții de televiziune extrem de populare înainte de 1989 – celebrele scheciuri umoristice, spectacole de teatru TV și seriale de succes în anii 2000.

Printre cele mai recente apariții sunt cele din filmele Toni Edrmann (2016, r. Maren Ade) și Între chin și amin (2019, r. Toma Enache).

În paralel, cariera sa artistică a continuat și în lumea teatrului, unde actrița a interpretat zeci de roluri memorabile, majoritatea pe scena Teatrului Național din București.

În 2021, Cezara Dafinescu intră în galeria marilor actori premiați pentru întreaga activitate artistică la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj