Activitatea BCU în pandemie: iată cum poți împrumuta cărți.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
Sursă foto: www.facebook.com/bcuclujpage/
Sursă foto: www.facebook.com/bcuclujpage/

În situația creată de pandemia generată de COVID 19, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” (BCU) și-a reconsiderat strategia pentru atingerea obiectivelor și îndeplinirea misiunii sale.

Pentru a veni în întâmpinarea unei bune desfășurări a procesului didactic și de cercetare, încă în perioada stării de urgență (16 martie 2020-14 mai 2020) activitățile au fost reorientate către dezvoltarea resurselor digitale.

În ceea ce privește accesul la sala de studiu, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca a avut pe toată durata stării de alertă o sală deschisă pentru cadre didactice, cercetători și doctoranzi.

Începând din data de 11 mai s-a redeschis serviciul de împrumut la domiciliu al publicațiilor din fondurile sediului central (Fondul general și Fondul de împrumut) pentru toate categoriile de utilizatori.

Bazele de date abonate prin conținutul Anelis Plus pot fi accesate direct de pe site-ul bibliotecii în baza permisului de bibliotecă.

Menţionăm că Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” a păstrat activ în toată această perioadă serviciul de livrare de documente în format digital (https://www.bcucluj.ro/).

Într-o primă etapă, a fost digitizată bibliografia obligatorie pentru cursurile din anii terminali (licență și master), precum și bibliografia pentru examenul de licență la toate facultățile din Universitatea Babeș-Bolyai.

Până în prezent, au fost digitizate cca. 14.000 de documente (publicații), însumând peste 4.300.000 de pagini. Accesarea documentelor digitizate se face pe baza permisului unic de bibliotecă, fiecare utilizator având cont și parolă proprii.

Activitatea de digitizare va continua și în etapa următoare, ținând cont de prioritățile stabilite.

Începând cu data de 5 octombrie 2020, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” a deschis Sala de lectură I din clădirea centrală cu o capacitate de 41 de locuri.

Au acces în această locație toate categoriile de utilizatori, de luni până vineri, între orele 9,00-13,00 și 14,00-18,00 (cadrele didactice și cercetătorii științifici au acces în Sala de lectură II, după același orar).

Rezervarea locurilor și solicitarea publicațiilor se face online, din catalogul electronic al bibliotecii. Rezervările de loc pot fi făcute cu o zi mai devreme (după ora 18,00) sau în ziua respectivă, în măsura locurilor disponibile. Publicațiile restituite la sfârșitul programului vor fi plasate în carantină.

Studenții și utilizatorii cu domiciliul stabil în județul Cluj beneficiază în continuare și de împrumutul la domiciliu extins (cuprinzând publicații atât din Fondul de împrumut, cât și din Fondul general și din Fondul de Științe sociale contemporane).

Servirea acestor publicații se face de pe o zi pe alta (cu solicitare din catalogul electronic al bibliotecii), la Secția de Împrumut la domiciliu.

A fost păstrat și serviciul de livrare la domiciliu a cărților, o dată pe săptămână, lansat la începutul pandemiei, prin care volumele solicitate de persoanele din grupele de risc sau care se află în imposibilitatea de a se deplasa sunt trimise la domiciliul cititorilor.

Serviciul de împrumut la domiciliu a fost reluat la toate filialele Bibliotecii Centrale Universitare.

Tot din această toamnă, mai precis din data de 24 septembrie, s-au reluat lucrările la noul corp de depozit cu acces liber la raft, edificiu care se construiește în prelungirea clădirii centrale existente, pe strada Clinicilor nr. 2.

Instituție a formării intelectuale, prin educație, cunoaștere și cercetare, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj Napoca se va alinia astfel la standardele marilor biblioteci contemporane.

În contextul acestei situaţii complexe cu care ne confruntăm, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” se află în continuă adaptare la realitățile actuale și împreună cu întregul personal specializat se străduiește să ofere tuturor categoriilor de utilizatori cele mai bune și competitive servicii, în acord cu respectarea măsurilor de securitate sanitară.

Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” este o componentă importantă a sistemului național de învățământ, cea mai mare bibliotecă universitară din România. Atât prin profilul enciclopedic, cât și datorită caracterului muzeal și valorii de patrimoniu a colecțiilor sale, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” răspunde tuturor exigențelor nevoilor de informare a comunității academice locale și naționale.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj