Acțiuni la sfârșit de săptămână (17 -19 iunie) cu sute de amenzi la Cluj.

Acțiuni la sfârșit de săptămână cu sute de amenzi. Peste 160 de polițiști au fost la datorie, zilnic, în acest sfârșit de săptămână.

Asta, pentru a asigura ordinea și liniștea publică, cu ocazia evenimentelor manifestate în municipiul Cluj-Napoca și în județ.

Evenimentele cu public numeros desfășurate în această perioadă în județul Cluj s-au încheiat fără incidente sau pericol pentru ordinea și liniștea publică.

Acțiuni la sfârșit de săptămână.

În acest context, au participat: polițiști ai structurilor de ordine publică,

poliție rutieră, investigații criminale, prevenire,

luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale

împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog și cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Aceștia au fost prezenți printre cetățeni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite, supravegherea și fluidizarea traficului rutier și pentru a răspunde cu prioritate sesizărilor primite de la cetățeni.

Peste 800 de apeluri la 112.

În cele 3 zile, polițiștii au intervenit la peste 800 de apeluri 112. Au aplicat 396 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 143.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au constatat 12 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Pentru abaterile săvârșite de către conducătorii auto au reținut 42 de permise de conducere. Mai exact, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Polițiștii au fost prezenți în trafic pentru siguranța rutieră, fiind efectuate:

testări alcoolscopice și

testări pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența substanțelor psihoactive.

Exemple semnificative din cadrul acestei acțiuni la sfârșit de săptămână.

La data de 18 iunie a.c., în jurul orei 23.45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, pe strada Călărași din municipiu Gherla.

Acesta a fost testat cu aparatul Drugtest, fiind indicat un rezultat pozitiv privind
prezența unor substanțe care pot avea efecte psihoactive.

Pentru acest fapt a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 19 iunie a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier, au interceptat în trafic un autoturism condus pe strada Piața Gării, de către un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Cluj-Napoca.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii clujeni continuă activitățile specifice pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

Citește mai multe știri din „Social”.

Articole Noi