A fost confirmat-primul caz de coronavirus din Romania. Arafat: nu este urgenta, este asimptomatic.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

coronavirusDupa ce au fost testate deja mai multe persoane care au intrat in contact cu un cetatean italian purtator al virusului, rezultatele in cazul a 13 persoane au fost negative. Cu toate acestea in aceasta seara, Raed Arafat a confirmat existenta unei persoane care a contactat virusul.

Declaratia oficiala a fost facuta in cadrul unei conferinte ce a avut loc in aceasta seara cand Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a spus:

„Persoana nu prezinta simptome la acest moment. Va fi transportat la spital si internat. Un echipaj SMURD se deplaseaza pentru preluarea persoanei de la Craiova la domiciliul persoanei din Gorj si va fi transportata la Bucuresti. In casa cu aceasta persoana mai sunt 7 persoane si sunt testate negativ dar raman la domiciliu 14 zile de carantina si vor fi testati dar daca apar simptome inainte de 14 zile vor fi transportati la spital. Transportul se face in conditii de siguranta. Bolnavul trebuie sa ajunga la Bucuresti iar dupa transport masina va si dezinfectata.  Se va stabili un plan concret pentru stabilirea de masuri in continuare”.

Arafat a explicat ca bolnavul ar trebui sa ajunga la Bucuresti in cam 4-5 ore nefiind un caz de urgenta. Membrii familiei sunt in carantina sub supraveghere directa si pot intra in contact doar cu persoane protejate. Este posibil ca persoana sa fi intrat in contact cu alte persoane astfel ca se va face o ancheta epidemiologica.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache:

„In urma testelor facute, persoana a intrat in legatura cu italianul, avem primul caz de COVID-19 pe teritoriul Romaniei. Din cate am inteles, au fost la vanatoare impreuna. Starea lui este buna si nu manifesta simptome dar va fi introdus in schema de tratamet”.

Ministrul a mai spus ca mai sunt 33 de teste in lucru.

 

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj