Rareş Rusu: Executivul CJ Cluj să lase joaca de-a blocatul proiectelor Clujului. Dacă nu, demisia!

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

rares rusu cluj24hroConsilierul judeţean Rareş Rusu a transmis un comunicat de presă prin care cere ca „Executivul CJ Cluj să lase joaca de-a blocatul proiectelor Clujului”, făcând referire la situaţia depozitării deşeurilor de la Cluj. Totodată acesta insistă ca cele două 2 ha de teren necesare pentru o rampă provizorie să fie achiziţionate de Consiliului Judeţean Cluj. 

Din cauza celor care aveau ca sarcină de serviciu realizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, dar nu și-au îndeplinit această atribuție, deși au fost remunerați generos, ne-au adus în situația în care locuitorii județului Cluj să nu mai aibă în curând unde să își depoziteze deșeurile menajere. Motiv pentru care suntem obligați să realizăm o rampă temporară de depozitare a acestora. Singurul teren disponibil și care îndeplinește cerintele de mediu pentru a se realiza această rampă temporară de depozitate a deșeurilor este un teren ce aparține comunei Feleacu. Specialiștii ne spun că suprafața necesară în acestă etapă este de 2 hectare. Am înputernicit în ședința CJ Cluj din luna martie ca executivul să înceapă discuțiile pentru achiziția unui teren de la comuna Feleacu. După aproape o lună nu știm nimic despre demersurile întreprinse. Cei din aparatul CJ Cluj ne spun că, având drept de folosință gratuită asupra celor 64 de hecatre pe care se construiește CMID, nu ar exista baza legală pentru cumpărarea lor. În tot acest timp, problema deșeurilor este o bombă cu ceas care va exploda în nasul nostru, al clujenilor, în viitorul foarte apropiat. Între timp, am aflat că primarul comunei Mociu, oferă teren gratuit pentru realizarea rampei temporare din patrimoniul acelei comune. Problema referitoare la terenul din Mociu este aceea că nu există acord de mediu pentru acel amplasament, orice demers în acest sens durând aproape 6 luni, luni pe care nu cred să le avem la dispoziție. PMP Cluj-Napoca propune o soluție temporară pentru a se găsi o rezolvare a acestei probleme grave, și anume: cumpărarea, în conditiile legii, în această etapă, si respectia celor 2 ha necesare construirii rampei temporare de depozitare a deșeurilor și accelerarea cu profesionalism a proiectului CMID. În plus, ca o măsură de siguranță, cerem începerea autorizării pe problema de Mediu a terenului de la primăria Mociu, ca rezervă în cazul în care administrația comunei Feleacu nu va dori să vândă CJ Cluj cele două hectare necesare acestei etape. Joaca cu proiectele blocate de către unii funcționari din CJ Cluj de care depinde confortul și bunăstarea tuturor, trebuie să înceteze. Dacă nu sunt în stare să gestioneze aceste probleme, considerăm că trebuie să plece acasă și să lase locul lor altora mai bine pregătiți!, a spus consilierul judeţean PMP, Rareş Rusu printr-un comunicat de presă.

Articole Noi