Investiție de peste 21 de milioane de lei la Stația de epurare a apei din Apahida.

Stația de epurare din Apahida va fi modernizată. Lucrările vor dura maxim 20 de luni iar proiectul are o valoare de peste 21 de milioane de lei.

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” S.A., anunță începerea lucrărilor de modernizare la Stația de epurare a apei din Apahida.

Compania de Apă „Someș” S.A este operator regional de apă în cadrul căruia forul administrativ județean este acționar majoritar.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj:

„Dezvoltarea continuă a zonei periurbane a municipiului Cluj-Napoca ne-a determinat să luăm măsuri concrete pentru modernizarea infrastructurii edilitare.

Proiectul de optimizare a alimentării cu apă, prin edificarea unei aducțiuni de apă suplimentare a costat cca. 1,5 milioane de lei.

O altă investiție în valoare de peste 21 de milioane de lei va fi realizată.

Totul pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din comuna Apahida”. 

Investiție de peste 21 de milioane de lei la Stația de epurare din Apahida.

Investiția prevede extinderea actualei linii de epurare a apelor uzate menajere din cadrul S.E.A.U. Apahida.

Concret, presupune realizarea unei noi stații, suplimentare, care va avea rolul de a prelua, într-o primă etapă, diferența de debit.

De asemenea, în vederea optimizării stației, proiectul prevede construirea unui bazin de retenție și omogenizare, pentru controlul debitelor de apă uzată care vor intra în procesul tehnologic de epurare.

Creșterea capacității stației va contribui, în mod direct, la îmbunătățirea parametrilor de funcționare a serviciului de canalizare oferit cetățenilor.

Va contribui și la extinderea, într-o etapă viitoare, a rețelei.  

Valoarea totală a lucrărilor este de 21.298.484 lei, finanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean Cluj.

Mai exact, prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID), constituit din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ al județului.

Lucrările sunt prevăzute să dureze maxim 20 de luni.

Citește și: Canalizare în Aghireșu: se extinde rețeaua de canalizare din localitate.

cluj24h.ro, TEDxCluj, reducere bilete, marius moga

Articole Noi

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

criolipoliza cluj, criolipoliza ieftin, salon criolipoliza cluj, criolipoliza marasti, cluj24h, beneficii criolipoliza, allure clinique de beaute cluj