Extinderea Parcului Etnografic din Hoia prinde contur.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

parc etnografic 1S-a încheiat prima etapă, cea de plantare a arborilor pe pajiștea de est.

Prima etapă din cadrul proiectului de extindere cu 30 de ha a Parcului Etnografic ”Romulus Vuia” din Hoia s-a încheiat în acest sfărșit de săptămână.

A fost, astfel, amenajată peisagistic pajiștea de est, prin plantarea primilor 58 de copaci din speciile carpen, brad și pin.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Am finalizat o primă etapă a acestui ambițios proiect ce vizează creșterea calității vieții clujenilor. Urmează să amenajăm, cât de curând, și pârtia de săniuș. Intenția noastră este ca, urmare a facilităților pe care le creăm în zonă, Pădurea Parc Hoia să devină locul ideal de relaxare și petrecere a timpului liber pentru un număr cât mai mare de clujeni”.

parc etnografic 2Atât coniferele cât și foioasele plantate au o vârstă de circa 15-20 de ani și sunt aclimatizate acestei zone. Pe lângă rolul estetic și anti-erozional, bariera vegetală creată prin plantarea acestor copaci are rolul de a integra construcțiile și exponatele din cadrul muzeului într-un ambient montan, specific arhitecturii din zona înaltă.

În total, în cadrul proiectului vor fi plantați nu mai puțin de 1200 de arbori.

Aceștia au rolul de a delimita zona de agrement de parcul industrial din vecinătate, creându-se, în acest fel, și o barieră vizuală înspre arealul urbanizat.

În perioada imediat următoare, pe același amplasament va fi amenajată și o pârtie de săniuș unde clujenii vor putea să facă mișcare și să petreacă timp liber de calitate, împreună cu familiile.

cluj24h.ro, TEDxCluj, reducere bilete, marius moga

Articole Noi

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

criolipoliza cluj, criolipoliza ieftin, salon criolipoliza cluj, criolipoliza marasti, cluj24h, beneficii criolipoliza, allure clinique de beaute cluj