“Grigore Leșe si Dor Transilvan” -spectacol în parcul Etnografic.

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

Lese si Dor TransilvanFundația culturală Etnostar în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, organizează sâmbătă, 26 septembrie 2020, de la ora 16, spectacolul folcloric “Grigore Leșe și Dor Transilvan” cu ocazia aniversării a 25 de ani de activitate artistică a ansamblului folcloric Dor Transilvan al Companiei de Transport Public din Cluj Napoca, în calitate de mesager cultural al Clujului în festivaluri internaționale.

Timp de 25 de ani, ansamblul folcloric Dor Transilvan a reprezentat Clujul și România în peste 80 de festivaluri internaționale, pe trei continente: Europa, America și Asia.

Începută în 1995 prin participarea la festivalul concurs-internațional de la Middlesbrough, Anglia, activitatea de reprezentare culturală a Clujului a consemnat de-a lungul anilor câteva momente deosebit de importante.

Primarul orașului Middlesbrough mulțumea ansamblului pentru participarea la festival cu cuvintele:

“Nu pot decît să vă admir pe toți pentru felul cum ați dansat și pentru impactul pe care l-ați avut asupra locuitorilor orașului Middlesbourgh. Aș vrea să fi putut lua mai mult material filmat cu grupul vostru și poate într-o zi o să fie posibil să vizitez România. Pare un loc fermecator, judecând după felul cum ați dansat, după dansurile și muzica cântată de orchestra, care au fost fantastice! Mulțumesc pentru tot ce ați făcut și știu că locuitorii din Middlesbrough vă doresc de asemenea numai bine și succes în continuare”. Judith James, primar Middlesbrough.

Obținerea trofeului “Oscar pentru folclor” la festivalul internațional din Gorizia, 1999, a reprezentat pentru ansamblul Dor Transilvan o nouă confirmare a statutului de mesager cultural al folclorului românesc.

Anul 2017 a fost anul reprezentării Clujului la manifestările culturale organizate în două orașe înfrățite cu Municipiul Cluj Napoca: Rockford, Ilinois, SUA și Suwon, Corea de Sud.

A fost anul în care ansamblul Dor Transilvan a reușit performanța de a reprezenta Clujul pe trei continente: Europa, America și Asia.

Cea mai importanta reprezentare a Clujului și României în festivaluri internaționale a avut loc în 2018, anul Centenarului Marii Uniri, când ansamblul a participat la festivalul internațional de la Shanghai, fiind urmărit pe postul național de televiziune de peste 200 milioane de telespectatori.

Colaborarea cu Grigore Leșe la realizarea acestui spectacol aniversar se datorează valorii acestui artist, acurateții ți autenticității repertoriului său. Un model de valorificare scenică a folclorului românesc pe care îl urmează și ansamblul Dor Transilvan.

Pentru a proteja publicul iubitor de folclor în această perioadă de pandemie, spectacolul aniversar al ansamblului Dor Transilvan se va desfășura în aer liber, în parcul Etnografic Romulus Vuia, respectând măsurile de distanțare socială, cu un număr maxim de 400 de spectatori.

Biletele se pot procura online pe paginile: iabilet.ro, entertix.ro, myticket.ro.

Articole Noi