Teatrul Puck lansează AudioPuck – Poveștile copilăriei pentru ca poveștile să ajungă la cât mai mulți copii.
Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca vor lansa în curând proiectul „AudioPuck – Poveștile copilăriei”.
Acesta face obiectul unui parteneriat, în premieră, cu Ministerul Educației și Cercetării.
Ideea vine după succesul pe care l-a înregistrat transmiterea spectacolelor pe Facebook (22.178 de vizualizări până la finalul săptămânii trecute).
Teatrul „Puck” își continuă demersurile de a le transmite micilor spectatori magia poveștilor prin oferirea unor înregistrări audio.
Mai mult, basmele cunoscute din literatura română și universală sunt citite de actorii celor două secții ale instituției.
Dacă ești în căutarea cărților de care are nevoie copilul la școală, găsești AICI o gamă variată.
Teatrul Puck lansează AudioPuck – sursa inovativă de învățare pentru elevi.
Mai exact, vor fi aduse publicului în jur de 40 de înregistrări în limba română și 23 de înregistrări în limba maghiară.
Acestea vor putea fi accesate în curând gratuit pe site-ul www.teatrulpuck.ro.
Proiectul se numește „AudioPuck – Poveștile copilăriei” (în română) și „AudioPuck – Basmele popoarelor (Népek meséi)” (în limba maghiară).
Pentru ca demersul să ajungă la copiii din toată țara, Teatrul Puck a încheiat un parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.
Dar și cu un important post de radio din București.
Noutatea inițiativei constă în aceea că își propune sprijinirea cadrelor didactice și a părinților în procesul de învățare al copiilor.
Totul, prin realizarea unei platforme – suport pentru activitatea didactică.
#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”
AudioPuck – Poveștile copilăriei, proiect al Teatrului de Păpuși Puck din Cluj Napoca, a fost conceput în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență.
Demersul artiștilor clujeni vine în sprijinul educatorilor, învățătorilor și profesorilor,. Aceștia, vor putea folosi înregistrările ca material didactic și suport educativ.
Mai exact, pentru orele de limbă și literatură. Atât pentru limba română, cât și pentru limba maternă a minorității maghiare din România.
AudioPuck cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară. Și au la bază cele mai importante texte din programele școlare.
Sunt destinate preșcolarilor, ciclului primar, și sunt realizate în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck.
Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.
Obiectul protocolului de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării este punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.
Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.
Activitățile vor fi realizate cu titlu gratuit direct în portalul Teatrului de Păpuși Puck.
Ministerul va asigura punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a acestor înregistrări.
Protocolul se încheie pentru perioada 9 aprilie și 31 septembrie 2020. Va continua în aceleași condiții și în anul școlar 2020 – 2021.
Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj.
Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară. Dar și importante premii şi nominalizări.
Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii.
Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.
Din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.
Citește și: Festivalul stradal WonderPuck își deschide vineri porțile.
[…] Citește și: Teatrul Puck lansează AudioPuck – Poveștile copilăriei, în colaborare cu Ministerul Educației… […]