Ironie! Primarul din Florești vrea bugetare participativă pentru că a epuizat toate ideile constructive pentru comună

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h
Foto: Arhiva Cluj24h.ro
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Florești-ul va avea un proiect asemănător celui implementat de primarul din Cluj-Napoca, un proiect de bugetare participativă, conform celor anunțate de primarul celei mai mari comune din țară pe pagina de Facebook. Cel mai probabil la Florești nu lipsește absolut nimic iar administrația publică locală nu mai știe ce trebuie să facă cu banii comunei și are nevoie de idei din partea cetățenilor. 

S-ar părea că este un film din categoria tragicomicului. Da, comic pentru că pur și simplu este de tot râsul să oferi ocazia cetățenilor să vină cu idei constructive când cetățenii aceia se plâng în fiecare zi în mediul online, la fiecare ședință publică de Consiliu Local de traficul infernal și multe alte probleme pe care de mai bine de 10 ani in administrația publică locală nu ai fost capabil să le rezolvi. Și tragic pe de alta parte, pentru că  spre asta tinde situația locuitorilor acestei comune.

Pentru că Floreștiul nu mai are nicio problemă și pentru că tot ce se putea realiza a fost realizat, administrația publică locală vine să ofere șansa vieții oricărui cetățean: să facă proiecte constructive pentru comunitate. Iată ce ne spune edilul comunei într-o postare pe Facebook:

bugetare participativaDragii mei dragi,

Iata, la Floresti implementam BUGETUL PARTICIPATIV. Dincolo de vorbe, florestenii au sansa sa participe efectiv la dezvoltarea comunei cu proiecte constructive.
Se lucreaza la definitivarea conceptului si a Regulamentului, care vor fi facute publice pe site-ul Primariei. Valoare buget: un milion lei. Depunere proiecte: septembrie-octombrie.
Proiectele castigatoare vor fi stabilite in urma votului electronic al comunitatii.
Evident, imi doresc propuneri care sa respecte stufoasa legislatie in vigoare, sa se bazeze pe realitate si sa fie implementabile.

Din scurtul text postat de primar eu înțeleg așa:

  1. Avem creșe, grădinițe, școli și niciun copilaș nu trebuie să se trezească cu noaptea-n cap să stea câteva ore în trafic, zilnic, pentru a ajunge la instituția de invățământ la care este înscris în Cluj-Napoca. Ceea ce este absolut, splendid.
  2. Avem desigur, drumuri alternative care să facă legătura cu municipiul Cluj-Napoca și pentru că sunt atât de multe încât nu știm pe care să îl alegem, stăm zilnic, ore în plus pe DN1.
  3. Cum adică, „dincolo de vorbe”? De vorbele cui? Ah, de vorbe precum „imbecili” sau „idioțí” pe care le aud tot mai des din gura edilului la ședințele de Consiliu Local la adresa cetățenilor care vin să își spună nemulțumirile?
  4. Nu știu de ce dar dacă țin cont de acuzațiile primarului aduse cetățenilor care iau cuvântul la ședințe cum că fac politică și că sunt din partidul X și Y, tind să cred că acesta va fi și modul în care se va face selecția proiectelor constructive și tare mă tem că nu vom avea niciun proiect „câștigător” căci toată comuna face politică ori de câte ori cineva îi spune primarului că nu e bine sau că e nevoie de…

Ca și o concluzie, am putea spune că Primăria comunei Florești a epuizat toate posibilele și imposibilele idei de proiecte constructive pentru comună și acum vine să ceară ajutor de la cetățeni. O culme a ironiei nu alta.

Așa că floreșteni, ne pregătim de făcut proiecte constructive! Atenție, CONSTRUCTIVE!  Și atenție la legislație, da? Spor la treabă!

Notă: Acest articol este un pamflet.

4 COMENTARII

  1. „Ne-am saturat de scuze, minciuni ?i manipulari. Ne-au ajuns vorbele rostite cu superioritate ?i ironie ?i vrem ca problemele cu care ne confruntam sa fie luate in serios. Nu suntem n asentimentul domnului primar, ci vrem sa vedem ac?iuni finalizate, nu promisiuni expirate acum mult timp. Este o nevoie urgenta de solu?ii privitoare la drumurile de acces spre Cluj, este nevoie de spa?ii verzi ?i parcuri pentru copii. Ne trebuie trotuare, strazi fara gropi ?i nu vrem sa mai vedem canalizari care refuleaza constant. Mai mult dec t at t, cerem respect ?i considera?ie din partea celor care trebuie sa lucreze n interesul nostru, al tuturor”.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi