Drumul județean care duce spre pârtia de schi din Feleacu, complet asfaltat

0
467

Consiliul Județean Cluj anunţă că lucrările de asfaltare a drumului judeţean 103T care leagă DN1/E81 de pârtia de schi din Feleacu au fost finalizate, în momentul de față derulându-se lucrările de realizare a acostamentelor.

,,Fiind un drum cu valențe mixte, chiar dacă nu deosebit de lung, care deservește atât locuitorii din estul comunei cât și turiștii, ne-am dorit să-l finalizăm într-un timp cât mai scurt, fără a face însă rabat de la parametrii calitativi impuși de Consiliul Județean în caietul de sarcini și asumați prin contract de constructor”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Sectorul asfaltat are o lungime de aproximativ 2,5 kilometri, mai exact între poziţiile kilometrice 0+000 şi 2+450, şi reprezintă, practic, lungimea totală a drumului judeţean DJ 103T. După aducerea la profil a acostamentelor și completare lor cu material specific, constructorul va trece la executarea marcajelor rutiere.

DTA_4859

De asemenea, odată cu finalizarea lucrărilor de asfaltare vor fi prelevate mai multe carote, probele fiind analizate ulterior într-un laborator de specialitate în scopul verificării calității stratului de asfalt, respectiv a grosimii și consistenței acestuia.