Mii de prichindei curioși și veseli se bucură în aceste zile de spectacolele ediției din acest an a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”, la care participă artiști din toată țara, ba chiar și din Italia, Anglia, Ungaria și Republica Moldova.
Programul ultimei zile de festival, cea de vineri, 20 octombrie a.c., începe cu spectacolul „Despre băiatul cel leneș”, în limba maghiară, prezentat de Teatrul de Păpuşi „Cimborák” din Sfântu Gheorghe. Reprezentațiile vor avea loc la sediul Teatrului „Puck”, instituție de cultură subordonată forului administrativ județean, de la orele 9.30 și 11.00.
De asemenea, conform aceluiași orar se va juca și „Alice în țara minunilor”, spectacolul fiind interpretat de artiștii Teatrului pentru Copii și Tineret „Ariel” din Târgu Mureș. Evenimentul va avea loc la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. Ultima reprezentație din festival va fi cea a spectacolului „Strada cu îngeri”, susținut de artiștii Teatrului de Păpuși și Marionete „Puck”, la sediul instituției, de la ora 17.00.
Ceremonia decernării premiilor celei de-a 16-a ediții a Festivalului de Păpuși și Marionete „Puck” va avea loc în sala de spectacole a instituției gazdă, de la ora 18.30, juriul fiind format din Roxana Croitoru – teatrolog, Katona József – regizor, Ovidiu Pecican – dramaturg și Epaminonda Tiotiu – scenograf și Slobodan Marković – președinte și director al Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii din Subotica, Serbia.
Programul Teatrului de Păpuși „Puck” de la sfârșitul acestei săptămâni cuprinde două spectacole – Sărmanul Johnny şi Arnika și Dănilă Prepeleac.
Astfel, sâmbătă, 21 octombrie a.c., de la ora 11.00, secția maghiară a teatrului clujean prezintă spectacolul „Sărmanul Johnny şi Arnika”, după povestea lui Ervin Lázár. Regia este semnată de Varga Ibolya, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Totodată, duminică, 22 octombrie a.c., de la orele 11.00 și 12.30, micuții spectatori clujeni vor avea ocazia să îl (re)întâlnească pe năzdrăvanul Dănilă Prepeleac. Regia spectacolului după povestea omonimă a lui Creangă este semnată de către Traian Savinescu, iar vârsta minimă recomandată este de cinci ani.