Florești: A ignorat semnalele unui echipaj de poliție pentru că avea numere false și dreptul de a conduce anulat. A produs și un accident

0
321
vrei să devii polițist, Acțiune preventivă, Polițiștii clujeni, cluj24h, știri cluj
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

politiaPolițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un conducător auto pentru comiterea mai multor infracțiuni rutiere.

Conform verificărilor efectuate, la data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 04:00, un tânăr de 25 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gilăului, din comuna Gilău, pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul umed ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Astfel a părăsit partea carosabilă, căzând de la o diferență de nivel de circa 2 metri. În urma impactului, un bărbat, de 37 de ani, din Florești, pasager în autoturism, a fost rănit ușor și transportat la unitatea medicală.

Anterior producerii accidentului, cel în cauză nu a oprit la semnalele unui echipaj de poliție din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești, continuându-și deplasarea. Polițiștii au stabilit că șoferul avea anulat dreptul de a conduce, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare al autoturismului condus erau retrase, pe acesta fiind aplicate plăcuțe cu un număr fals.

De asemenea, celui în cauză i-a fost reținută și infracțiunea de mărturie mincinoasă, întrucât a încercat să inducă în eroare polițiștii cu privire la faptul că nu el a condus autoturismul.

Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul și luarea măsurilor legale.