Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de Prim-ministru al României.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

sorin grindeanuPreședintele țării, Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Sorin Grindeanu în calitate de candidat la funcția de Prim-ministru al României.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

Sorin Grindeanu este cea de a doua propunere făcută de PSD (Partidul Social Democrat) după câștigarea alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016. După ce Liviu Dragnea a propus-o în prima fază pe Sevil Shhaideh, Președintele refuzând fără să argumenteze această propunere, coaliția PSD – ALDE a venit cu o nouă propunere în persoana lui Sorin Grindeanu fiind totodată pregătiți cu o procedură de suspendare a Președintelului României în cazul în care ar fi refuzat și cea de a doua propunere.

În continuare, Sorin Grindeanu va ajunge în fața Parlamentului pentru a primi votul de încredere.

Grindeanu este membru al PSD din 1996 și este fost ministru al Comunicațiilor (pentru aproape un an în Guvernul Ponta). În 2008 a devenit viceprimar al municipiului Timişoara ocupând această funcție până în 2012 când la alegerile parlamentare a fost ales deputat, însă a demisionat din Parlament în 29 iunie 2016 când a câştigat alegerile locale şi a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, funcţie pe care o ocupă în prezent.

Sorin Grindeanu s-a născut în data de 5 decembrie 1973, în Caransebeş, este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

 

 

cluj24h.ro, TEDxCluj, reducere bilete, marius moga

Articole Noi

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

criolipoliza cluj, criolipoliza ieftin, salon criolipoliza cluj, criolipoliza marasti, cluj24h, beneficii criolipoliza, allure clinique de beaute cluj