Asociația de Scleroză Multiplă România, în colaborare cu Centrul SMile și Primăria Cluj Napoca, organizează Ștafeta Ciclistă pentru SM, în data de 20 mai, începând cu ora 17.00, în piața Avram Iancu. Evenimentul sărbătorește Ziua Mondială a Sclerozei Multiple, in cadrul unui eveniment național de ștafetă ciclistă, iar la Cluj Napoca acesta este inclus în cadrul celei de-a VI-a ediții a Zilelor Clujului.
Orientat în primul rând către pacienții cu scleroză multiplă, evenimentul încurajează totodată și participarea publicului larg. Susținătorii cauzei sunt invitați să se alăture ștafetei prin efectuarea, pe biciclete, a unui traseu cu pornire din parcarea Billa- Calea Florești până în Piața Avram Iancu, începând cu ora 17.00.
Participanții la evenimentul din piața Avram Iancu vor putea testa prima bicicletă ”afectată de scleroză multiplă”, o bicicletă adaptată de specialiști pentru a reda cât mai fidel sensațiile pe care le simt pacienții cu scleroză multiplă. Ea va fi pusă la dispoziția tuturor celor ce doresc să o testeze pentru a experimenta o parte din simptomele bolii și pentru a întelege mai bine problemele cu care se confruntă aceștia zi de zi.
Ștafeta Ciclistă SM este condusă de trei voluntari bicicliști, dintre care doi voluntari europeni: Massimo D’orsi din Italia și Ana Laura Perez din Spania, secondați de Monica Reștea, kinetoterapeut al Centrului de Scleroză Multiplă din Oradea.
Stafeta Ciclistă SM se află la cea de a patra ediție si este un eveniment recreativ itinerant, de tip ștafetă, organizat anual în diverse reședințe de județ, cu ocazia Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple din 25 mai. Anul acesta, ștafeta ciclistă va ajunge prin următoarele locații: Bistrita, Cluj-Napoca, Chișinău – Republica Moldova, Constanța, București și Alba Iulia.
Asociația de Scleroză Multiplă Romania (ASMR) este o organizaţie nonguvernamentală ce deserveste peste 2000 de beneficiari direcţi din toată ţara, persoane afectate de scleroză multiplă, precum şi 18 organizaţii ale pacienţilor cu scleroză multiplă şi are ca misiune dirijarea mişcării naţionale de SM către îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor afectate de SM prin implicarea organizaţiilor locale membre, participare publică activă şi dezvoltarea de parteneriate la nivel intern si extern.
Centrul SMile este primul centru de consiliere şi suport pentru pacienţii cu Scleroză Multiplă din judeţul Cluj. Misiunea centrului SMile este de a aduce un zâmbet în viaţa pacienţilor cu SM, oferind suport bolnavilor cu SM prin întâlniri de grup cu caracter terapeutic, acţiuni şi evenimente motivaţionale, precum şi prin materiale informative în pas cu ultimele descoperiri medicale.
[…] UPDATE 6: Adevărul despre asfaltarea și canalizarea ”străzii minune” din Florești […]