Ultima şedinţă de Consiliu local Floreşti a fost cât se poate de comică. Cei prezenţi au constatat că la Floreşti când consilierii cer documentaţia pentru a aproba Puz-uri sau Pud-uri (ceea ce e o minune, de altfel sunt foarte puţini cei care cer căci restul votează câte 3 rânduri) află cu stupoare că angajaţii Biroului de Urbanism se îmbolnăvesc subit.
La şedinţa din 25 februarie 2016. pe ordinea de zi se aflau următoarele proiecte de Puz-uri.
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru PUZ „Introducere imobil în intravilan, construire 28 imobile cu locuințe individuale și colective cu regim de înălțime de la demisol la 4 etaje”, situate în localitatea Florești, str. Pădurii, f.n., beneficiar Căpușan Nicolae și Căpușan Camelia.
11. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru PUD ” Construire 5 imobile de locuințe colective cu regim de înălțime D+P+3E, 1 imobil cu funcțiune mixtă ( grădiniță, servicii, locuire)”, situate în localitatea Florești, str. Sub Cetate, f.n. beneficiar SC GIGHIBANDA SRL.
12. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru PUZ „Construire 3 imobile de locuințe colective cu regim de înălțime S+P+4E”, situate în localitatea Florești, str. Răzoare, f.n., beneficiar Abrudan Emil și Floarea Ionela.
13. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru PUZ „Construire două imobile de locuințe colective cu regim de înălțime P+2E+E retras”, situate în localitatea Florești, str. Crișan, f.n, beneficiar Vanca Gabriel.
Ei bine, dintre aceste proiecte, conform reprezentanţilor Consiliului judeţean, doar primul avea avizuldin partea comisiei de urbanism de la Cluj. Restul şi-au început demersurile necesare pentru obţinerea avizului de la Consiliul Judeţean dar la momentul şedinţei Coniliului Local Floreşti, aceştia nu deţineau avizul.
„Eu aş propune să votăm toate proiectele de pe ordinea de zi. Apoi să meargă ei să se dea cu capul de pereţi”, spune unul dintre consilierii locali ai UDMR, Szekely Istvan.
Şi pentru că nu aveau documentaţia necesară ca să poată aproba proiectele, unul dintre consilieri (Anca Chirca, PNL) s-a gândit să analizeze dacă este scris proiectul pe ordinea de zi, corect din punct de vedere gramatical. Nu ar fi fost o problemă pentru Consiliul Local să aprobe în felul acesta proiectele pentru că nu ar fi pentru prima dată.
Consilierul UDMR a fost extrem de supărat că dacă nu vor aproba PUZ-urile, înseamnă că vor opri construcţiile la Floreşti şi cu siguranţă este un mare necaz dacă domnul consilier construieşte în comună.
În continuare, secretarul Primăriei Floreşti, Maria Vanea le explică celor prezenţi că nu pot vota proiectele dacă acestea nu au nici documentaţia şi mai ales un reprezentant al biroului care să le şi explice.
Consilierul UDMR, insistă spunând că cei de la Urbanism au spus că proiectele sunt în regulă şi că toate au avizele. Ei bine, domnule consilier, nu. Nu toate proiectele au avizele. Doar un singur proiect de pe ordinea de zi avea avizul din partea Consiliului Judeţean.
Fără să mai calculăm numărul angajaţilor de la Biroul de urbanism, pe cei cinci care sunt patru, Primarul comunei a propus retragerea PUZ-urilor de pe ordinea de zi.
„Vreau să vă spun că din 5 angajaţi câţi avem la urbanism, o avem doar pe doamna Alina Coste. Domnul Lădariu este bolnav, Horaţiu a fost chemat acuma pe un şantier şi doamna Gherman este bolnavă. Propun să retragem toate Puz-urile de pe ordinea de zi”, a spus primarul.
Consilierii au aprobat această propunere, astfel că proiectele ce presupuneau aprobarea de Puz-uri au fost retrase de pe ordinea de zi.