Povestea prinţesei Aurora, „Frumoasa din pădurea adormită”, într-un nou spectacol cu dublă reprezentaţie, la Teatrul „Puck”

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

afisFrumoasa-1Duminică, 6 decembrie, de la orele 11:00 şi 12:30, Teatrul de Păpuşi „Puck” prezintă premiera spectacolului „Frumoasa din pădurea adormită”.

„Frumoasa din pădurea adormită”, povestea prințesei Aurora și a regatului vrăjit, ne vorbeşte despre o ursitoare rea, care doreşte să se răzbune pentru că nu a fost invitată la petrecerea dată în cinstea prinţesei. Aurorei îi este ursit ca, în ziua în care va împlini şaisprezece ani, să se înţepe într-un fus şi să moară. Blestemul aruncat asupra micuţei prinţese este „îndulcit” de o ursitoare bună și aceasta nu va muri, ci va cădea într-un somn adânc împreună cu întregul regat. Prinţul sortit va dezlega vraja, iar sărutul lui o va trezi la viaţă pe frumoasa Aurora și pe toți ai ei.

Spectacolul de pe scena Teatrului „Puck”, în viziunea regizorală a lui Gabriel Apostol – actor al

Teatrului Țăndărică din București și cadru didactic al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” – aduce în atenția spectatorilor de toate vârstele o feerie, un basm îndrăgit al literaturii clasice universale, operă a lui Charles Perrault, o poveste despre bine și rău, despre destin, prietenie și iubire. Scenografia este semnată de Andra Ștefan și ilustrația muzicală de Dan Bălan. În distribuție: Petre Băcioiu, Andra Ştefan, Călin Mureşan, Ionuţ Constantinescu, Frunzina Anghel, Angelica Pamfilie, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Adina Ungur.

Frumoasa_adormita_PuckCharles Perrault (1628 – 1703) este autorul care a consacrat basmul ca specie literară, iar printre cele mai cunoscute titluri publicate sub semnătura sa se numără Motanul încălţat, Frumoasa din pădurea adormită, Tom Degeţel, Barbă Albastră, Cenuşăreasa, Scufiţa Roşie. Prima versiune a poveştii Frumoasa din pădurea adormită apare în limba franceză în anul 1697, odată cu publicarea unei culegeri de basme populare, în care autorul adună poveşti apreciate pentru valoarea literară şi pentru accentele critice la adresa aristocraţiei. “Perrault s-a distins şi delimitat de contemporanii săi printr-o formulă unică a poveştii, cu o scriitură foarte rafinată, elaborată, deosebit de densă, care a absorbit şi a integrat în doze variate doar ce i se potrivea din curentele şi modele timpului.” (M. Constantinescu)

Frumoasa din pădurea adormită  sau povestea prințesei Aurora  și a regatului vrăjit

Frumoasa_adormita_Puck3O ursitoare rea, dorind să se răzbune pentru că nu a fost invitată la petrecerea dată în cinstea prinţesei Aurora, îi urseşte ca, în ziua în care aceasta va împlini şaisprezece ani, să se înţepe într-un fus şi să moară. Blestemul aruncat asupra micuţei prinţese este îndulcit de o ursitoare bună și aceasta nu va muri, ci va cădea într-un somn adânc împreună cu întregul regat. Prinţul sortit va dezlega vraja, iar sărutul lui o va trezi la viaţă pe frumoasa Aurora și pe toți ai ei.

“Vin de departe, vremi străbat

 fără-ncetare

Să vă-ntâlnesc oriunde-ați fi

e-a mea chemare

O splendidă poveste nouă

Și-am să vă spun acum și vouă

Despre un prinț și o frumoasă adormită.

De-ar fi ușor aș încheia în trei cuvinte,

Șapte n-ajung, nici chiar o sută, luați aminte

Că-n spatele cuvintelor se poate-ascunde dragilor

Chiar frumusețea și-adevărul orbitor.

Povestea noastră este vie și-n schimbare

Pornim la drum să o trăim cu încântare

Și dacă vrem să o schimbăm, cu toții să ne bucurăm

Începe-acum, dar noi decidem când se-ncheie…

Începe-acum, dar noi decidem cum se-ncheie.”

Frumoasa_adormita_Puck2Spectacolul de pe scena Teatrului „Puck”, în viziunea regizorală a lui Gabriel Apostol – actor al Teatrului Țăndărică din București și cadru didactic al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” – aduce în atenția spectatorilor de toate vârstele o feerie, un basm îndrăgit al literaturii clasice universale, o poveste despre bine și rău, despre destin, prietenie și iubire. Scenografia este semnată de Andra Ștefan și ilustrația muzicală de Dan Bălan. În distribuție: Petre Băcioiu, Andra Ştefan, Călin Mureşan, Ionuţ Constantinescu, Frunzina Anghel, Angelica Pamfilie, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Adina Ungur.

Frumoasa din pădurea adormită

de Charles Perrault

Scenariul și regia: Gabriel Apostol

Scenografia: Andra Ştefan

Muzica: Dan Bălan

În distribuţie:

Povestitorul – Petre Băcioiu

Frumoasa Aurora – Andra Ştefan

Prinţul Filip – Călin Mureşan

Regele – Ionuţ Constantinescu

Regina – Frunzina Anghel

Doica, Zâna Fauna – Angelica Pamfilie

Zâna Flora – Adina Ungur

Zâna Vreme Bună – Andreea Bolovan

Zâna Malefica – Ramona Atănăsoaie

Regizor tehnic: Vasile Crăciun

Sonorizare: Nagy Attila

Maşinişti: Bogdan Motoşcă, Cosmin Cîrlea

Şef de producţie: Mihai Pamfiloiu

Recuziter: Tudoriţa Gavriş

Lumini: Călin Negrea

Ateliere:

Sculptură: Florin Marin

Croitorie: Susana Ani, Augusta Bugnariu

Pictură: Sandu Marian

Tâmplărie: Tudor Motoşcă

Lăcătuşerie: Vasile Groza

Articole Noi