Structuri medicale reabilitate şi modernizate la Spitalul Militar Cluj. Consiliul Judeţean Cluj

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h
seplecan la spital facebook
Sursa foto: www.facebook.com

Preşedintele  Consiliului  Judeţean  Cluj,  domnul  Mihai  Seplecan,  a  vizitat  Spitalul Militar  de Urgenţă ,,Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, spital integrat, cu o structură care permite evaluarea complexă a stării de sănătate a pacientului.

În cadrul vizitei, preşedintele  Consiliului Judeţean Cluj a fost invitat de către comandantul unităţii sanitare, doamna director general Dr. Doina Baltaru, la un tur complet al spitalului, care a început cu secţia de oftalmologie  – secţie care a fost reabilitată şi modernizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj şi  a  continuat cu secţiile  de urgenţe,  ortopedie,  chirurgie,  terapie  intensivă,  cardiologie,  blocul operator, serviciul de anatomie patologică şi farmacia spitalului.

În  acest  context,  directorul  spitalului  a  precizat  faptul  că,  graţie  contribuţiei  financiare  a Consiliului Judeţean Cluj, s-a reuşit  finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a uneia dintre cele mai importante structuri a Spitalului Militar de Urgenţă – Secţia de Oftalmologie, din costul total de cca. 159.000 de lei, forul administrativ judeţean contribuind cu nu mai puţin de 148.000 de lei, bani care au fost  folosiţi  pentru  renovarea  şi  modernizarea  saloanelor,  respectiv  dotarea  cu  grupuri  sanitareproprii.  De  asemenea,  în  cadrul  Secţiei  de  Oftalmologie  s-a  înfiinţat  un  nou  cabinet  medical  despecialitate precum şi un salon în regim de spitalizare de zi. Nu în ultimul rând,  Consiliul Judeţean Cluja alocat în cursul acestui an aproape un sfert de milion de lei pentru achiziţionarea unui turn de chirurgielaparoscopică în valoare de 222.680 de lei şi a unui aparat de sterilizare în valoare de 25.320 de lei.

În  acest  context,  directorul  spitalului  a  precizat  faptul  că,  graţie  contribuţiei  financiare  a Consiliului Judeţean Cluj, s-a reuşit  finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a uneia dintre cele mai importante structuri a Spitalului Militar de Urgenţă – Secţia de Oftalmologie, din costul total de cca. 159.000 de lei, forul administrativ judeţean contribuind cu nu mai puţin de 148.000 de lei, bani care au fost  folosiţi  pentru  renovarea  şi  modernizarea  saloanelor,  respectiv  dotarea  cu  grupuri  sanitare proprii.  De  asemenea,  în  cadrul  Secţiei  de  Oftalmologie  s-a  înfiinţat  un  nou  cabinet  medical  de specialitate precum şi un salon în regim de spitalizare de zi. Nu în ultimul rând,  Consiliul Judeţean Cluj a alocat în cursul acestui an aproape un sfert de milion de lei pentru achiziţionarea unui turn de chirurgie la paroscopică în valoare de 222.680 de lei şi a unui aparat de sterilizare în valoare de 25.320 de lei.

“Investiţiile  finanţate  din  bugetul  Consiliului  Judeţean  Cluj,  în  special  cele  de  la  secţia de oftalmologie,  au  fost  realizate  în  vederea  îmbunătăţirii  condiţiilor  existente  şi  pentru o  mai  bună supraveghere a stării de sănătate a pacienţilor cu infecţii  oftalmologice. Desigur, ajutorul financiar acordat acestei  unităţi  medicale de elită  se înscrie în demersul mult  mai cuprinzător al Consiliului Judeţean de sprijinire a activităţii medicale din judeţul Cluj, direcţie ce va reprezenta în continuare o preocupare  constantă  în  mandatul  meu”  a  declarat preşedintele  Consiliului  Judeţean  Cluj,  domnul Mihai Seplecan.

Reamintim în  acest  context  faptul  că,  deşi  nu  face  parte  din  lista  celor  cinci  unităţi  sanitare preluate de Consiliul Judeţean Cluj în anul 2010 şi nici din lista celor 10 spitale clujene finanţate din bugetul  judeţului  începând cu anul  2002,  forul administrativ  judeţean a  alocat  Spitalului  Militar  de Urgenţă „Dr.  Constantin Papilian”, de-a lungul timpului, fonduri consistente  care au permis,  printre altele, renovarea şi modernizarea saloanelor precum şi dotarea acestora cu grupuri sanitare proprii.

Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca a fost înfiinţat acum 96 de ani şi este a doua unitate de acest fel ca mărime din ţară, după Spitalul Militar Central. Această unitate de medicină militară are peste 400 de angajaţi iar anual îi trec pragul peste 11.000 de pacienţi – militari şi civili – din toate judeţele ţării şi cu aproape orice fel de problemă medicală.

Articole Noi