Zilele Culturale Maghiare au adunat la Cluj mai mulţi bucătari maghiari care au gătit pentru clujeni. Vakar şi Seplecan şi-au dat mâna şi au îmbrăcat şorţurile de bucătărie la rândul lor.
Evident, mâncarea de bază a fost gulaş-ul, fiind o mâncare tradiţională pentru maghiari. Cu toate acestea, bucătarii au decis să facă nişte modificări în reţeta de bază, astfel că au făcut un gulaş mediteranean. Clujenii au avut ocazia să deguste din preparatele realizate iar unii au ales să guste din jumările pregătite sau chiar sarmale.
De la eveniment nu au lipsit nici politicienii, iar preşedintele Consiliului Judeţean, mihai Seplecan a ales alături de Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean să îmbrace şorţuri precum şi să poarte bonete.Mihai Seplecan nu a refuzat nici un dans cu cetăţenii. Printre reprezentanţii Consiliului Judeţean au mai fost şi consilierii judeţeani Rareş Rusu şi Andreea Morar.
Eveniemntele dedicate Zilelor Culturale Maghiare continuă şi mâine la Cluj-Napoca. Evenimentul se află la cea de a VI-a ediţie.