Cluj24h.ro

sâmbătă, iunie 12, 2021
AcasăSănătate/Stil de viață97 de echipamente medicale pentru Spitalul Județean de Urgență.

97 de echipamente medicale pentru Spitalul Județean de Urgență.

Spitalul Județean de Urgență, echipamente medicaleConsiliul Județean Cluj a cumpărat 97 de noi aparaturi medicale ultramoderne pentru Spitalul Județean de Urgență.

Consiliul Județean Cluj a încheiat contractele pentru achiziționarea a nu mai puțin de 97 de noi aparaturi și echipamente medicale de ultimă generație.

Echipamente medicale pentru Spitalul Județean de Urgență.

Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, unitate medicală subordonată Ministerului Sănătății și care își desfășoară activitatea în spații aflate în proprietatea forului administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Importanța noilor dotări de înaltă tehnologie e dată de faptul că acestea vor contribui la o cât mai corectă diagnosticare și tratare a pacienților care apelează la instituția spitalicească, redându-le sănătatea și șansa la o viață normală.”

Valoarea celor 97 de echipamente medicale ultraperformante este de 6.434.975 de lei, fără TVA. Printre dotările care vor veni atât în sprijinul echipei medicale, cât și al pacienților, se numără nouă ecografe pentru diverse investigații, un sistem de videoendoscopie, un videocolonoscop, două videogastroscoape, dintre care unul pediatric, un videoduodenoscop și două aparate radiologice.

De asemenea, au mai fost achiziționate două biomicroscoape cu aplanotonometru, un laser micropulsat, un laser oftalmologic, un electrocauter cu plasma Argon, 12 sisteme pentru depozitarea materialelor sanitare, 24 de trolii mobile de diferite dimensiuni ș.a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

POPULARE