8 PROGRAME DE FINANȚARE PENTRU TINERI AU TERMEN LIMITĂ ÎN LUNA APRILIE!

federatia share17, 20, 21 și 30 aprilie sunt termenele limită pentru o serie de programe naționale de finanțare de proiecte, care vizează sectorul de tineret și Capitala Europeană a Tineretului 2015.

Dacă ai un proiect sau o idee de proiect pentru tineri – care se adresează studenților, sectorului de tineret din România sau care vizează Capitala Europeană a Tineretului 2015 – te încurajăm să studiezi oportunitățile de finanțare enumerate în acest articol, să ții cont de termenele limită și să depui proiectul în luna aprilie!

Dacă știi pe cineva care are un proiect și caută finanțare, SHARE! 🙂

Echipa Federației SHARE Cluj-Napoca primește constant propuneri și idei de proiecte pentru Capitala Europeană a Tineretului 2015. Acest titlu este o oportunitate reală nu numai pentru municipiul Cluj-Napoca ci pentru întregul sector de tineret din România. O oportunitate de a atrage atenția asupra nevoilor tinerilor și de a contribui noi înșine la soluțiile pentru problemele pe care tinerii le întâmpină.

Suntem bucuroși să vedem energie, tineri cu idei creative și dorință de implicare. Sunt două direcții principale în care am acționat încă din anii de pregătire a programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului 2015, pentru a ajuta tinerii să obțină sprijin pentru proiectele lor, astfel încât ideile lor să se materializeze:

urmărim să creăm cadrul potrivit, alături de partenerii noștri spre exemplu, prin proiectul de bugetare participativă de tineret, Com’On Cluj-Napoca, finanțat din fonduri norvegiene și co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, grupuri informale de tineri pot obține finanțare de la municipalitatea clujeană pentru ideile lor și comunitatea noastră. În acest moment suntem la etapa de vot, fiind un proces în care comunitatea decide care proiecte primesc sprijin financiar. Un alt exemplu este Cluj Never Sleeps, unde Primăria Cluj-Napoca va acorda finanțare celor mai bune proiecte culturale dintre cele depuse până la data de 9 aprilie, pentru evenimentul din perioada 20-21 iunie 2015;

– ne concentrăm eforturile pentru a consolida sprijin guvernamental pentru „Cluj 2015” și a informa tinerii despre posibilitățile de finanțare oferite de autorități – tinerii pot aplica pentru finanțare nu numai la Ministerul Tineretului și Sportului, unde în acest an au fost alocate fonduri speciale pentru Capitala Europeană a Tineretului 2015, ci și la alte entități finanțatoare, dintre care am am enumerat aicio parte care au anunțat termene limită pentru luna aprilie. Federația SHARE Cluj-Napoca va continua să transmită periodic informări despre posibilitățile de finanțare pe care le avem și noi în vedere pentru Capitala Europeană a Tineretului, astfel încât toți cei cu inițiativă să își poată valorifica potențialul.

Articole Noi