4 evenimente de excepție la OPERA SUMMER HUB 2020.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Microstagiunea estivală OPERA SUMMER HUB 2020 se încheie în focuri de artificii lirice 

prin patru evenimente de excepție în serile de 10, 11, 12 și 13 septembrie!

Program OPERA SUMMER HUB 2020, august-septembrieAflată sub semnul armoniei, al versatilității lirice și momentelor de neuitat, Microstagiunea Opera Summer Hub 2020 a încântat publicul clujean prin evenimente prezentate în aer liber pe parcursul întregii veri. Încheierea acestei prime ediții estivale de succes va reuni artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și publicul în serile de joi, 10 septembrie, vineri, 11 septembriesâmbătă, 12 septembrie și duminică, 13 septembrie 2020, pentru patru spectacole la fel de speciale și fără precedent, pe scenele Cluj Innovation Park.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca și Asociația Culturală „Opera 2 You” au readus bucuria muzicii și a dansului mai aproape de spectatori grație proiectul inedit co-organizat alături de Cluj Innovation Park și Asociația Clusterul de Industrii Creative Transilvania, în cadrul Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative Cluj-Napoca (CREIC) – spațiu dinamic pentru comunități de creativi, freelanceri, pentru start-up-uri, dar și corporații, cu activitate în industriile culturale și creative. Le-a fost alături Londoner  unul dintre cele mai cunoscute branduri de pe piața HoReCa din Cluj-Napoca.

Unică pe scena culturală a României, inițiativa „Opera Summer Hub” are misiunea de a oferi o experiență artistică senzorială, adaptată contextului limitărilor pe care le traversăm în această perioadă, dând o notă optimistă peisajului clujean estival.  Proiectul se bucură de susținerea Primăriei și a Consiliului Local Cluj-Napoca, fiind prezentat în cadrul SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, inițiată de Ministerul Culturii. Toate invitațiile lirice și coregrafice ale acestei ediții au stârnit curiozitatea, participarea și aplauzele încântate ale publicului, fiind oferite cu casa închisă. Încheierea microstagiunii va fi la fel de memorabilă, propunând patru evenimente de excepție:  

Joi, 10 septembrie 2020, ora 19:00, recitalul Opera à la Carte: Seara Americană prezentat pe terasa din cadrul Cluj Innovation Park  își va cuceri auditoriul cu un repertoriu aflat la confluența mai multor genuri muzicale specifice glorioșilor ani americani ’50 – ’60, inspirați de jazz, blues și musical. Serata muzicală va reda întocmai acest spirit complex, diafan și armonios, în interpretarea soliștilor Iulia MercaMarius Vlad Budoiu, Eusebiu Huțan și Cristian Hodrea, acompaniați la pian de Larisa Pentea.

Ovidiu Lipan ȚăndăricăVineri, 11 septembrie 2020ora 19:30Opera Picnic ne invită la spectacolul TERRANOVA. Renașterea Sufletuluiprezentat în premieră absolută. Evenimentul deosebit îi aduce la Cluj pe artiștii  Maia Morgenstern și Ovidiu Lipan Țăndărică, alături de soprana Irina Baianț și baritonul Florin Estefan, acompaniați vocal și instrumental de un grup de muzicieni dedicați și plini de energie, aflați sub bagheta dirijorului Flaviu Mogoșan. Premiera inedită promite un spectacol înălțător, pulsant și revelator, care ne redă întregul Univers prin muzică și emoție, în amfiteatrul verde al Cluj Innovation Park.

Sâmbătă, 12 septembrie, ora 19:30, penultima invitație a microstagiunii estivale Opera Summer Hub 2020 este adusă de Opera Picnic: Opereta sub clar de lună. Evenimentul va fi caracterizat de un ton vesel și efervescent, pe partituri celebre și iubite precum: Văduva veselă de Franz Lehár,  My Fair Lady de Frederick Loewe, Liliacul și Der Zigeunerbaron semnate de Johann Strauss II, Die Csárdásfürstin de E. Kálmán, dar și Ana Lugojana de Filaret Barbu, ce se bucură de interpretarea soliștilor Carmen Gurban, Lucia Bulucz, Ștefania Barz, Marius Vlad Budoiu și Sorin Lupu, acompaniați de Orchestra teatrului liric clujean, coordonată muzical de Maestrul David Crescenzi.

Duminică, 13 septembrie 2020, de la ora 19:30, celebrăm împreună, în focuri de artificii lirice, încheierea Microstagiunii estivale OPERA SUMMER HUB 2020, printr-un eveniment special: Opera Picnic: Disney MedleyPrezentat în același peisaj verde al Cluj Innovation Park, concertul va delecta spectatorii de toate vârstele printr-un repertoriu desprins din tărâmul magic al basmelor muzicale: Frumoasa și Bestia, Albă ca zăpadaPinocchioDoamna și vagabondulCenușăreasa, 101 Dalmațieni și Mary Poppins. Șarmul lor va fi dat de interpretarea sopranelor Diana Țugui, Oana Trîmbițaș, Silvana Coltor, a mezzosopranelor Iulia Merca, Liliana Neciu, Liza Kadelnik, alături de tenorii Florin Pop și Eusebiu Huțan, baritonul Geani Bradbas baritonul Cristian Hodrea și bașii Sebastian Balaj, Corneliu Huțanu, Simonfi Sandor și Petru Burcă, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, aflată sub bagheta Maestrului David Crescenzi. Asemeni tuturor evenimentelor Opera Picnic, momentele artistice vor fi complementate și de coșul de picnic special pregătit de bucătarii Londoner, pe care spectatorii sunt invitați să îl savureze pe terasele amfiteatrului, bucurându-se de farmecul unic al spectacolelor lirice, readuse sub cerul înstelat.

***Menținând amintirea vie a proiectelor de tradiție Opera Aperta și La Operă, create de teatrul liric clujean și reiterate anual în centrul cetății clujene, proiectul „Opera Summer Hub 2020” păstrează la fel de pulsant acest spirit artistic, reamintind farmecul muzicii și al dansului ce transcend timp și spațiu, reunindu-ne indiferent de distanțele fizice. Pusă în scenă în aer liber pe terasele verzi ale Cluj Innovation Park, microstagiunea Opera Summer Hub propune publicului seri tematice săptămânale, care îmbină arta lirică cu cea gastronomică într-o fuziune fascinantă, sub egida a două concepte artistice: Opera à la Carte și Opera Picnic.

Prezentate la fiecare final de săptămână, evenimentele Microstagiunii „Opera Summer Hub 2020”  își invită spectatorii la Opera à la Carte: seri tematice atât din punct de vedere muzical cât și culinar, desfășurate pe terasa din cadrul CREIC, unde îndrăgiții soliști ai Operei clujene vor prezenta recitaluri tematice. Programul artistic va fi complimentat de cine à la Carte în același specific, pregătite cu măiestrie de bucătarii Londoner. Numărul de participanți acceptați, în contextul limitărilor de proximitate fizică, este de 100 persoane.

Cel de-al doilea proiect realizat în cadrul microstagiunii, Opera Picnic, ne aduce muzica mai aproape în amfiteatrul verde al CREIC. Generoasa scenă aprinde lumina reflectoarelor asupra unor spectacole mai ample ce vor reuni soliști, balerini și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, admirați de spectatorii care se pot bucura și de un coș de picnic special pregătit de bucătarii Londoner, servit pe paturi de picnic aranjate pe  terasele amfiteatrului. Numărul de participanți la acest proiect este de 500 persoane, iar din același considerent al normelor sanitare, spectatorii sunt rugați să își aducă propriile pături la evenimentele Opera Picnic.

Bucuria revederii live a artiștilor Operei clujene cu publicul va fi una deosebită, după o distanțare socială ce i-a ținut departe de scena clasică timp de trei luni. De la ultimul eveniment liric prezentat în sala de spectacole, la începutul lunii martie 2020, contextul stării de urgență determinată de pandemia Coronavirus i-a inspirat pe reprezentanții Operei Naționale Române din Cluj-Napoca să își invite publicul pe scena virtuală a propriului site, acolo unde au prezentat treizeci și cinci de transmisii online ale celor mai reușite și apreciate spectacole din arhiva instituției, pe parcursul lunilor martie – iulie 2020. Acestea au înregistrat un record de peste 50.000 vizualizări, reamintind atât artiștilor, cât și spectatorilor forța incredibilă a artei și versatilitatea muzicii care ne reunește indiferent de distanțele fizice.

Fascinația și bucuria spectacolelor live este, însă, incomparabilă și putem să o simțim din nou pe parcursul întregii veri, la OPERA SUMMER HUB. Evenimentele în aer liber promit surprize infinite și acorduri speciale sub clar de lună, la Cluj Innovation Park.

Biletele evenimentelor Opera à la Carte și Opera Picnic pot fi achiziționate online, pe www.bilete.ro, precum și în rețeaua magazinelor Inmedio, Telekom și Vodafone. Programul complet al evenimentelor, detaliile organizatorice, precum și Regulamentul oficial dedicat spectatorilor (https://bit.ly/3h8m5rL) impus de contextul stării de alertă, se regăsesc pe pagina oficială a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, www.operacluj.ro, precum și pe site-ul de ticketing online amintit.

Proiectul OPERA SUMMER HUB 2020 se bucură de sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.

Inițiativa artistică are susținerea sponsorilor și partenerilor principali NTT DATA, Raiffeisen Bank, Mercedes Benz și RMB Inter-auto, FSP Global, Rețeaua de sănătate Regina Maria, Farmec, PMA Invest, Eco Garden Construct, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Antares.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj