210 elevi beneficiază de ”Școală după școală”, program susținut de Primăria Cluj- Napoca

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
Foto: Arhiva Cluj24h.ro
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

În scopul prevenirii abandonului școlar și ameliorării performanțelor școlare ale copiilor care provin din familii marginalizate și expuse riscului excluziunii sociale, prin Hotărârea nr. 363/2014 a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat Programul “Școală după școală” în unitățile de învățământ primar și gimnazial din municipiu.

Inițial, acest program a fost implementat ca proiect pilot în anul școlar 2013-2014 la Școala Gimnazială “Traian Dârjan” din municipiul Cluj-Napoca, unitatea de învățământ în care au fost identificați cei mai mulți elevi proveniți din familii marginalizate și expuse riscului excluziunii sociale. Ulterior, programul a fost extins în alte școli din oraș.

Cheltuielile pentru implementarea programului în anul școlar 2018-2019, în sumă de 360.360 lei (inclusiv TVA), aprobate prin HCL nr. 883 din 3 octombrie 2018, se suportă din bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală.

Programul se derulează în baza unor parteneriate între Direcția de Asistență Socială și Medicală, United Way Romania, Fundația pentru Dezvoltarea Popoarelor filiala Cluj, Fundația Diakonia și cinci școli clujene. În acest an școlar beneficiarii programului sunt un număr de 210 elevi, din următoarele școli: Şcoala Gimnazială “Traian Dârjan”, Şcoala Gimnazială ”Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Octavian Goga”, Școala Gimnazială ”Nicolae Titulescu” și Liceul teoretic ”Onisifor Ghibu”.

Elevii incluși în programul „Școala după școală” participă la activități care îi ajută să depășească dificultățile de învățare, activități de socializare și beneficiază zilnic de o masă caldă (oferită prin Cantina de Ajutor Social și Pensiune și Direcția de Asistență Socială și Medicală de către Primăria Cluj-Napoca).

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj